Otok Obonjan: Vsebina za dušo in telo

Obonjan je od kopnega oddaljen šest kilometrov, streljaj od Splita ali Zadra, do zen oaze pa pripelje organiziran prevoz iz Šibenika.

15.8.2023 ob 7:20 | Avtor: Melita Meršol

Otok Obonjan: Vsebina za dušo in telo

Na majhnem otoku v šibeniškem arhipelagu se razvija edinstven turistični koncept s poudarkom na počitnicah v neokrnjeni, rahlo eksotični naravi, s kristalno čistim morjem in razkošnimi vonji sredozemskih zelišč. Obonjan. Vsebina za dušo in telo.

Otoček v šibeniškem arhipelagu smo nekoč poznali kot Otok mladosti. Pristnost in tišina Obonjana sta naravni, »zdravilo za odpravo vseh skrbi sveta«. Edinstven po svoji ponudbi, ki jo gostom ponuja kot edino zasebno otoško letovišče na hrvaškem Jadranu, je obenem eden redkih brez avtomobilov.

Do otoka obiskovalci prispejo z ladjo. Obonjan Island Resort je nastal na otoku, velikem le 136 hektarov, obdan s toplim Jadranskim morjem, dovolj odmaknjen, da se izognemo stresu vsakdanjega življenja, pa vendar blizu Šibenika.

Razkošje v objemu narave

Mobilne hišice in šotori vel­jajo za trendovsko počitnikovanje ob morju, kjer na nekaj kvadratnih metrih uživamo udobje doma, vseeno pa smo povezani z naravo bistveno bolj, kot bi bili v hotelskem kompleksu. Namestitev je v slogu sredozemskega glampinga v t. i. island homes (mobilnih hišicah), glamping lodges (luksuznih šotorih) in o-tents (malo manj luksuznih šotorih) in tako kot vse drugo na otoku ponuja dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Počitniško udobje na nekaj kvadratnih metrih.

Na otoku je skupno 274 klimatiziranih nastanitev za dva do štiri, skupna zmogljivost pa je 852 gostov, ki imajo na voljo tudi brezplačen wi-fi, zunanji bazen z morsko vodo, dve restavraciji, bar, picerijo, zdravstveno osebje in druge ugodnosti, dobrodošli pa so seveda tudi hišni ljubljenčki.

Rajski otok v šibeniškem arhipelagu.

Spodbudno okolje

Drugačnost se kaže tudi v ponudbi za poslovneže in lastnem team buildingu, ki ga bodo razvijali tudi v prihodnje. Na tem rajskem otočku se lahko sodelavci ob različnih programih sproščeno in v miru bolje spoznajo, drug drugega spodbujajo k produktivnosti ter krepijo zavest o pomenu spoštovanja drug drugega in trajnostnih načel tako v poslu kot življenju. Mogoč je celo najem celotnega otoka z vsemi ponudbami.

Otok je, z vsemi ponudbami vred, mogoče tudi najeti.

Pogled v prihodnost

V slabih dveh letih je družba Obonjan Riviera z novimi last­niki negativni trend poslovanja spremenila v pozitivnega in je zdaj stabilna, z velikimi načrti za prihodnost. Konkretne korake so že naredili, najprej z naložbo v razsoljevalnik vode, ki zagotavlja stabilen vir vode za potrebe otoka, v prihodnjem obdobju pa načrtujejo rekonstrukcijo 36 starih objektov na otoku, ki zdaj niso v uporabi.

Pristnost in tišina Obonjana sta naravni.

Za ta projekt so kandidirali tudi za sredstva EU-skladov, saj gre za pomembno fazo obnove in oživit­ve Obonjana, ki bo omogočila ustvarjanje novih prostorov za goste ter bolj raznolike in še kakovost­nejše ponudbe.

Trajnost in lokalnost

Na Obonjanu nameravajo namestiti sončne kolektorje na vsak rekonstruiran objekt, da bi zmanjšali odvisnost od tradicionalnih virov energije in negativni vpliv na okolje, hkrati pa prihranili pri stroških za energijo in dolgoročno zagotovili stabilen in trajnosten vir energije za svoje dejavnosti.

Trendovsko počitnikovanje ob morju.

Povezali so se z lokalnimi dobavitelji, kar je dobro za lokalno skupnost in okolje, saj daje priložnost za zaposlovanje domačinov, spodbujanje gospodarskega razvoja v regiji in trajnostno porabo.

Preberite še: Lubenice na Cresu: Zakaj tako ime, če ni sledu o njivah sočnega sadja

Morda vas zanima tudi: Vikend pobeg: Pula z okolico in dih jemajoči Brioni, ki jih je ljubil Tito


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)