6 pravil, če sta se odločila za odprto zvezo

Odprta zveza. Zagotovo ste že slišali zanjo in morda vas je celo zamikalo, da bi se zanjo odločili sami. A preden misli tudi udejanjite, se zavedajte, da gre za razmerje, ki zahteva veliko količino razumevanja in strpnosti ter zagotovo ni za vsakega.

24.9.2018 ob 4:00

shutterstock_138245651.jpg

Kajti, kot že veste, dopušča, da si partnerja noči ali dneve popestrita tudi drugje. Prav zato, ker je posebna, zanjo veljajo izjemna pravila, ki pa jih morata spoštovati obe strani.

Iskrenost na prvem mestu

Karte na mizo in pogovorita se s partnerjem. Razumno razčistita, ali kot par lahko delujeta v takem odnosu. Če je v katerem koli le kanček dvoma, se vanj raje ne spuščajta. Če pa se strinjata, da je taka zveza za vaju prava, sprejmita naslednja pravila.

P R A V I L A za odprto zvezo

Brez nekaterih nedvoumnih ter zavezujočih pravil za obe strani namreč odprta zveza preprosto ne more funkcionirati. Tu je nekaj najbolj temeljnih:

1 Seks s skupnimi prijatelji in znanci odpade.

2 Seksualna srečanja z drugimi osebami ne smejo vplivati na vajine skupne načrte in obveznosti drug do drugega.

3 Vedno prakticirajta zgolj in edino seks z zaščito.

4 Postavita meje. Če ne želite vedeti, s kom se partner sestaja, mu to jasno povejte Enako velja tudi zanj. Morda ne želi poslušati o podrobnostih vaših podvigov. Jasno postavita meje, do kod se bosta v pogovorih o drugih ljubimcih v vajinem življenju spuščala.

5 Bodite pripravljeni na poplavo čustev. Začetniki v taki zvezi se morda ne zavedajo, da lahko izzove močno ljubosumje, jezo in zamero. Vedno ko vas prevzamejo taka čustva, se spomnite, da ste v odprto razmerje vstopili sami in da vaši očitki zato niso na mestu.

6 Prekinite, če ste nesrečni. Odprta zveza mora vedno biti skupna odločitev. Če v katerem koli trenutku začutite, da vam je v razmerju neprijetno, da v njem niste več srečni in da se počutite, kot bi vas partner varal, zvezo brez pomisleka končajte. Enako velja za obrnjeno situacijo, ko se vi še želite srečevati z drugimi, partnerju pa to ni več po volji.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock

Preberite še: 5 skrivnosti spolno potešenih žensk ali pa Analni seks: 13 stvari, ki jim mora vedeti vsaka ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)