6 odličnih razlogov za jutranji seks

Obstaja več dobrih razlogov, zakaj dan začeti v strastnem objemu.

20.2.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

6 odličnih razlogov za jutranji seks

Če ob običajnih dnevih ni časa za jutranje razvajanje v dvoje, si zanj z dragim namenita nekaj trenutkov vsaj ob koncu tedna. Kajti jutranji seks res ni od muh in ne glede na to, kako bosta preživela dan, ta bo po strastnem uvodu vanj lepši.

Kako in zakaj, pa razkriva portal Shape.

Bolj boste uživali

Praviloma ste zjutraj veliko bolj sproščeni in spočiti, kot zvečer po napornem dnevu. To stanje telesa in duha je dobro izkoristiti seksu v prid.

"Stres je en največjih zaviralcev libida in sovražnikov kvalitetne spolnosti. Zato je mirno jutro kot nalašč za intimni stik. Verjemite, občutki bodo izrazitejši, orgazem pa močnejši in lažje dosegljiv, kot če bi čakali do večera," je povedala spolna terapevtka Megan Fleming.

Vaše telo je bolj pripravljeno

Ne samo, da je pri moških količina testosterona zjutraj najvišja, tudi žensko telo je, pod vplivom kvalitetnega spanca, zjutraj pripravljeno na seksi začetek dneva. "Te pogoje je, ob prej omenjenih psiholoških, zagotovo primerno obrniti sebi v prid," je prepričana spolna terapevtka Gigi Engle.

Zagotovili si boste fantastičen dan

Ne glede na to, ali boste doživeli orgazem ali ne, po zaslugi jutranjega seksa boste deležni številnih pozitivnih učinkov na zdravje in počutje. V telesu se bo namreč povišala količina hormonov sreče serotonina in dopamina, ki v trenutku in na dolgi rok izboljšata razpoloženje ter premagujeta stres. Vse to so vsekakor dobri pogoji za odličen dan.

 

Ne bo vam treba na vadbo

Seks je oblika vadbe, kajti pospešuje srčni utrip, krvni pretok, skrbi za močne mišice, za močna pljuča in seveda pomaga tudi pri izgubljanju odvečne teže. Skratka je odlično in prijetno nadomestilo jutranje telovadbe.

Potrebovali boste manj ličil

Med intimnim aktom se poveča pretok krvi po telesu, torej tudi v kožo obraza pride več kisika in drugih hranljivih snovi, s tem se pospeši nastajanje kolagena, kar pomeni manj gubic in bolj sijočo polt. Vse to je opazno tudi po tem, ko se akcija med rjuhami zaključi in za doseganje popolnega videza boste potrebovali manj ličil.

Okrepila bosta povezavo

Intimni začetek dneva pozitivno vpliva na odnos. Tedaj, ko sta v objemu drug drugega, se pospešeno sprošča hormon povezovanja oksitocin, katerega učinek je zaznaven še cel dan. Raziskave so pokazale, da ta telo začne preplavljati že po dvajsetih sekundah objema. S tem se med partnerjema krepi povezava in pozitivno vpliva na vse ravni odnosa.

Kar dokazuje tudi študija podjetja Mattress Advisor. Njeni rezultati so prišli do zaključka, da so pari, ki se redno ali vsaj občasno prepuščajo jutranjemu seksu, v zvezi na splošno bolj zadovoljni od tistih, ki se mu raje izogibajo.

Preberite še: Nova raziskava odkrila, kako hitro se ženske naveličajo seksa s partnerjem

Morda vas zanima tudi: Šest primerov v odnosih, ko je seksu bolje reči ne


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)