5 tipov žensk, od katerih moški najhitreje bežijo

Zato, ker nekoga, s katerim bi spletle gnezdo, ne morejo najti ali ne zadržati.

28.2.2019 ob 5:00

zveza_moski_zenska_ljubezen_spolnost_seks2.jpg

Nekateri resnično nimajo sreče v ljubezni. Res pa je, da so za to velikokrat krivi sami. Če se prepoznate v kateri od sledečih petih kategorij pripadnic nežnejšega spola, med te sodite tudi vi. Vas muči radovednost?

Seks stroj

Že samo ime vse pove. Gre za žensko, ki si želi samo in zgolj seksa. Če ste pomislili na Samantho iz serije Seks v mestu, ste pomislili prav. Spolnost je zanjo čista zabava, zveze pa nekaj, kar ji ni pisano na kožo. V resničnem življenju tista, ki bi sodila v to kategorijo, ni tako ekstrema kot filmski lik, a dejstvo je, da je čustva ne zanimajo preveč. Praviloma privlači moške, ki so ji podobni in ji nudijo tisto, česar si ona želi. Seveda se prej ali slej v njej poraja želja po resni zvezi, ki pa v večini primerov ne uspe.

Zakaj je takšna?  Vse njene izkušnje z nasprotnim spolom temeljijo na seksu in v razmerju, kjer so na prvem mestu čustva, se preprosto ne znajde. 

Sorodna duša

Idealistka. V vsakem vidi možnost, da bi prav on lahko bil gospod pravi. Obsedena je s tem, da bi ga našla. Po razpadu zveze v paniki razmišlja, da je morda izgubila zadnjo priložnost. S svojim obnašanjem večino moških plaši, saj nihče ne želi že po tednu dni poznanstva načrtovati poroke, družine in nakupa hiše.

Zakaj je takšna? V otroštvu morda ni imela dovolj pozornosti in ljubezni ter je rasla v sanjah, da bo nekoč ob princu na belem konju živela v skladni in popolni družini.

Mama

Ne samo, da je partnerka, je tudi motivator, psihoterapevt in mama. Ona ga želi spremeniti, izboljšati in nanj gleda kot na projekt. V zvezo, zlasti pa v partnerja, vlaga tako čustveno kot finančno. Skrbi zanj in vsi si mislijo, da je pravi srečnež. V resnici je takšen tip ženske zelo naporen.

Zakaj je takšna? V otroštvu je najbrž skrbela za mlajše sorojence ali so ji starši v zavest vsadili idejo, da mora na svojega izbranca gledati kot na nebogljeno bitje in kot ne odraslo osebo.

Anakonda

Nevarna. V strahu, da jo bo izbranec zapustil ali prevaral je ta dama velik manipulator. Drži ga na kratki vrvici, preverja in je vedno v pripravljenost. Če (ko) jo zapusti, se vedno tolaži z mislijo, da je vendarle imela prav.

Zakaj je takšna? Slabe izkušnje iz zvez v preteklosti vplivajo na njeno obnašanje v sedanjosti. Največkrat je razlog zanje prevara in sedaj je nevarna kot anakonda. 

Gospodična popolna

Dama, ki osvaja in zavaja s popolnim videzom, službo, življenjem na sploh. Ima visoka merila in nikoli ni povsem sproščena ter je preveč hladna. Pogosto kritizira in je redko zadovoljna s čimerkoli, tudi s partnerjem, ki se praviloma kmalu naveliča njene neprestane kritike.

Zakaj je takšna? Odrasla je v družini, kjer so veljala visoka merila in preprosto prepričana je, da zanjo nihče ni dovolj dober.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: To so leta, ko največ ljudi vara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)