3 razlogi, zakaj ste spali z njim, čeprav tega ni vreden

Z njim ste se podali v vročo avanturo in kmalu po njej spoznali, da tega ni bil vreden in je, kot si govorite v jezi, kreten.

23.6.2018 ob 3:59

seks.jpg

Vaše zaupanje v nasprotni spol je padlo globoko v globoko brezno, vas pa muči slaba vest, ker ga niste spregledali pred usodnim korakom.

"Zakaj sem spala z njim?" se sprašujete. Preden povsem obupate nad moškim svetom, vam ponujamo tri najverjetnejše razloge. Poznavanje teh vas bo naslednjič obvarovalo pred razočaranjem.

1 Niste ga prav dobro poznali

Res je, gre za zelo očiten razlog, a kaj lahko si niste vzeli dovolj časa, da bi ga res spregledali in prepoznali njegove namene, ter seveda temne plati značaja. Ljudje, ki jih ne poznamo dobro, so nam zanimivi in jih idealiziramo, ob njih pa sprejemamo napačne odločitve.

Če je bil on tisti, ki se mu je mudilo, se mu je mudilo z razlogom: vedel je, da bo izkoristil priložnost in izginil. Nekdo, ki pričakuje nekaj resnejšega in trajnejšega, zagotovo ne bo hitel s skokom med rjuhe. Vzel si bo čas in obema zagotovil možnost, da bi se najprej dodobra spoznala.

2 Njegova zamera

Hitri seks je pač tisti, kjer oba hitro izkoristita priložnost. Vendar ne zbuja pri obeh enakih čustev: vam je kaj lahko nudil lažen občutek intime in povezanosti, njemu pa predstavljal zgolj sredstvo za potešitev potreb.

Prijateljstvo in dvorjenje je tisto, ki lahko vodi v trajnejši odnos. Brez tega se zadeve praviloma ne odvijajo v pravo smer: on bo (ali je) priložnost izkoristil in vam na koncu prav to, da ste bili hitro za akcijo, zameril, ter za vedno odkorakal.

3 Lahko dobljeno, še lažje pozabljeno

Kadar moški v dosego cilja ne vlaga truda in energije, ter svoje izvoljenke ne osvaja, ga nič ne obvezuje, da bi zjutraj ostal na zajtrku.

Zlahka dosegljiv seks zvečer obljublja hiter pobeg zjutraj. On ceni žensko, za katero se mora malo potruditi. Sicer živi po načelu lahko dobljeno, še lažje pozabljeno, ona pa se na koncu sprašuje, kaj je šlo narobe.

V bistvu bi lahko rekli, da je razlog samo en in ta se imenuje naglica. :)

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)