14 devičnikov o tem, zakaj še niso skočili med rjuhe

Včasih je posredi vera, včasih osebna prepričanja, včasih previdnost.

4.7.2019 ob 4:20

zveza_par_ljubezen_seks_spolnost2.jpg

Nedvomno spolnost obsega velik del identitete odraslih, zdi pa se, da je včasih pritisk, ki ga sodobna družba vrši na posameznike prevelik in je biti nedolžen že skoraj sramota. Mnogi se zato v spolni odnos spustijo zgolj zato, da ne bi več bili devičniki (ali device).

A vendarle obstajajo tudi izjeme. Med njimi je sledečih 14 moških in žensk različnih starosti, ki so za avstralsko izdajo Cosmopolitana povedali, zakaj še niso okušali spolnih radosti in zakaj tega prav nič ne obžalujejo.

"Strah me je fizičnega stika in tega, da bi se nekomu moral povsem prepustiti. Bojazen pred fizičnim stikom je pri meni večja od želje po seksu," David, 21 let.

"Preprosto mi ni do seksa. Nikoli nisem čutila potrebe po njem. Seksala bom, ko se mi bo zdelo prav, da to storim. Vseeno mi je, kdaj se bo to zgodilo, ni pa mi vseeno, s kom. Prav tako seksualnost zame ni velik del identitete in ne prioriteta. Verjamem, da ne gre za pomembno postavko v življenju. Vsaj ne tako pomembno, kot menijo drugi in kot nas skušajo prepričati mediji," Allison, 23 let. 

"Veliko raje kot zgolj v seksualnem smislu, bi rastel in se izboljševal na drugih vidikih življenja. Menim, da bo prava oseba to znala ceniti," Paul, 24 let.

"Preprosto nisem še srečala pravega," Brenda, 22 let.

"Samska sem že vse od srednje šole in nočem izgubiti nedolžnosti z nekom, do katerega ne gojim pravih občutkov," Nicolle, 21 let.

"Od srednje šole nisem imel dekleta, prej z nobenim nisem prišel tako daleč, da bi pristala v postelji. Imam veliko prijateljic, ki so mi všeč, a nočem s seksom uničiti odnosa z njimi," Brian, 25 let.

"Sem zelo verna. Seks ni moja prioriteta. Z veseljem bom počakala do poroke," Mia, 21 let.

"Odločila sem se, da bom počakala do poroke. Res je, da je poželenje včasih tako močno, da me boli, a vendar sem tip človeka, ki stoji za svojimi odločitvami," Rebecca, 20 let.

"Seks me preprosto ne zanima. Pika. Morda se bo to nekoč v življenju spremenilo (kar dvomim), a sedaj res ni nekaj, po čemer bi hrepenel," Christian, 18 let.

"Bil sem že v položaju, ko bi lahko šel do konca in se mi je zdelo, da je kemija na višku, a vse se je nekako nesrečno končalo. Imam pač smolo, poleg tega sem dokaj zaprt vase in težko spoznavam nove ljudi. Lahko bi rekli, da sem preprosto obupal," Darren, 26 let.

"Povedano odkrito, nočem se z nekom ustaliti. Ne mislim, da je naključni seks moralno sporen, nočem pa, da bi z njim izgubila nedolžnost in nisem za kratka razmerja. Čakam, da bom spoznala nekoga, ki bi me bil pripravljen ljubiti na dolgi rok (in obratno), a do sedaj se to še ni zgodilo," Vita, 24 let.

"Nisem še imela pravega razmerja. Nekoč sem bila s fantom, a nisem hotela z njim do konca. To je bilo pred sedmimi leti in sedaj me je malo strah, da bom nekoč spoznala moškega, ki bi mu morala priznati, da sem še devica. Bojim se, da se mi bo zato posmehoval," Elizabeth, 22 let.

"Sem dokaj zadržan in nikoli se z dekletom še nisem zbližal v tolikšni meri, da bi do tega sploh prišlo," Marc, 23 let.

"Naštejem lahko celo vrsto razlogov, zakaj sem še nedolžen, trije največji pa so: nisem še bil v resnem razmerju, nisem za naključen seks in imam izjemno nizek libido," Eric, 19 let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: To mi je pomagalo do orgazma (izkušnje resničnih žensk) Ali pa: Spolnost: Zakaj nekateri prisegajo na malo (ali veliko) grobosti

Preberite še: Lezbijke okušajo najboljši seks (in druga manj znana dejstva o spolnosti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)