12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

Obstaja 12 različnih seksualnih značajev, vsakega odlikujejo določene lastnosti, zaradi katerih se z nekom bolje, z drugim slabše ujame.

22.6.2022 ob 8:59 | Foto: Vasyl Dolmatov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

12 seksualnih značajev je opredelila psihologinja Britney Blair, ki je idejni vodja aplikacije Lover.

S svojo ekipo je omenjeno aplikacijo razvila z namenom uporabnikom pomagati prepoznati, katera vrsta ljubimca so in kdo bi bil zanje najbolj primeren, piše Cosmopolitan.

Takole pa Blairova niza seksualne značaje ter njihove lastnosti.

Previdni tip (The Judicious)

Kakšni ste: zadržani, potrpežljivi, skrivnostni.

Česa si želite: predvsem pričakujete občutek povezanosti s partnerjem, njegovo podporo, v njegovi družbi se želite počutiti sprejeto, sproščenost v odnosu je za vas zelo pomembna kvaliteta.

Nekateri bi rekli, da ste izbirčni, tisti, ki vas dobro poznajo pa vedo, da veste, kaj hočete in od tega ne odstopate. Seksualni užitek je za vas pomemben cilj.

Idealni partner: ko gre za zadeve v spalnici, ste zelo radovedni, se pa za skok med rjuhe odločite šele, ko ste prepričani, da bo izbrana oseba zadovoljila vaše potrebe in želje. Zato se res predate le nekomu, ki ne potešil zgolj vašega telesa, temveč tudi vaše intelektualna merila.

Uporniški tip  (The Renegade)

Kakšni ste: samozavestni, intenzivni, polni strasti in neomejenega seksualnega duha.

Kaj pričakujete: vaš svobodni in divji duh drugim zagotavlja, da hitro spoznajo, kaj pričakujete in želite, to vam omogoča, da vedno delujete v smeri svoje seksualne svobode.

Popolni partner: niste oseba, ki bi imela svoj tip, kajti v resnici vas privlačijo vsi in vi ste za vse privlačni. Je pa res, da zveza, v kateri ni seksualne aktivnosti, nikakor ni za vas. Na prvo mesto postavljate zadovoljstvo in enaka pričakovanja gojite od svojega partnerja.

Pustolovski tip (The Adventurer)

Kakšni ste: nikoli ne pokažete strahu, obožujete avanture in raziskovanja seksualnih poti. Naj bo z menjavanjem partnerjev ali s spoznavanjem novih seksualnih potez.

Kaj pričakujete: za vas je seksualna izkušnja zgolj avantura, a le takšna, v kateri sta prisotni povezanost in zaupanje.

Vaš idealni partner: da bi lahko osnovali dolgo in uspešno zvezo, potrebujete divji seks ter globoko čustveno povezavo. Ob partnerju se morate najprej počutiti varno, ko dosežete to, za vas ni meja.

Romantični tip (The Romantic)

Kakšni ste: vaš cilj je globoko in povezano partnerstvo in storili bi vse, da to dosežete.

Česa si želite: seks doživljate kot podaljšek čustvenega razmerja in glede na to, da ste dokaj zadržani, potrebujete partnerja, ob katerem bi se počutili varno in bi mu lahko povsem zaupali.

Vaš popoln partner: nikoli vas ne sme obravnavati zgolj kot seksualni objekt. Vi hočete biti ljubljeni ter cenjeni. Čustveni zidovi, ki vas obdajajo, so visoki, a ko enkrat padejo, se osebi, ki si to zasluži, povsem predate.

Altruistični tip (The Altruist)

Kakšni ste: ste nesebični, velikodušni in intuitivni. Veliko dajete, radi ugajate in skrbite za zadovoljstvo drugih.

Česa si želite: za vas ni nič lepšega, kot gledati partnerja v naletu strasti. Pripravljeni ste storiti vse, da bi bil zadovoljen, ko gre za vaše zadovoljstvo, pa ste se sami sposobni zelo hitro prilagajati drugi strani.

Vaš popoln partner: čeprav do določene mere seks dojemate zgolj kot fizično izkušnjo, v razmerju vendarle pričakujete čustveno povezanost s partnerjem. Razvajanje po spolnem odnosu, pogovori in sporočila ljubezni so tisto, kar pričakujete od ljubimca.

Filozofski tip (The Philosopher)

Kakšni ste: dobro se zavedate svojih želja in ste odprti za nove možnosti. Erotične fantazije in igračke v spalnici so nepogrešljive ter niso le del vaših sanjarjenj.

Kaj pričakujete: seks, užitek in orgazem. Vse, kar želite, je uživati. Vseeno, ali sami ali v dvoje.

Vaš popoln partner: zadovoljni ste sami s seboj, ne bojite se tveganja in ne eksperimentiranja. Čeprav ste v odnosu z drugimi pogosto zadržani, včasih z veseljem delite svoje spolne fantazije saj veste, da so nekatere stvari najboljše v dvoje. Nekdo, ki to razume in sprejema, vas torej v postelji ne razočara.

Zapeljiv tip (The Charmer)

Kakšni ste: radi se spogledujete in se zabavate, seks je za vas neke vrste rekreacija, ki se ji lahko predajate sami ali v družbi z drugimi.

Kaj pričakujete: glede na to, da se ne bojite tabujev in predsodkov, ste z vidika seksualnih izkušenj odprti za vse. Ni pomembno, s kom ali kje jih nizate.

Idealni ljubimec: ker vas nič ne briga, kaj si drugi mislijo o vas, iščete predvsem nekoga, ki bi vas zabaval in ob komer bi se dodobra nasmejali. Če je vse to brez obveznosti, nič hudega.

Strastni tip (The Ardent)

Kakšni ste: zvesti, iskreni in predani. Definitivno je vaš cilj monogamni odnos.

Kaj pričakujete: najbolje se počutite, kadar je erotična vez med vami in partnerjem res samo vajina. O njej ne govorite preveč radi, želite le uživati ob ljubljeni osebi.

Vaš idealni partner: zaljubiti se in ostati zaljubljeni ter ljubljeni je vaš cilj. Tisto, kar iščete v življenju, je dobra struktura vašega ljubezenskega odnosa in skupni prostor s partnerjem, v katerem se počutite varno. Seks imate radi, pogosto sanjarite o njem, a v njem uživate le, kadar vam je partner v enaki meri predan, kot ste vi njemu.

Sanjač (The Dreamer)

Kakšni ste: ste karizmatična oseba z močno seksualno energijo. Ste ekspresivni in svoje potrebe ter želje največkrat izražate s telesno govorico.

Česa si želite: več zadovoljstva, kot sam seksualni akt, vam predstavljata intimnost in povezanost. Hočete ljubiti in hočete biti ljubljeni, radi se razvajate in radi se poljubljate. Pričakujete, da bo ves užitek v postelji usmerjen proti vam.

Vaš popoln ljubimec: potrebujete partnerja, ki vam je pripravljen dati vse in se, ko gre za seks, povsem osredotočiti na vaš užitek.

Suvereni tip (The Sovereign)

Kakšni ste: ste močna seksualna sila. Odlično znate komunicirati in ste samozavestni v postelji. Prav tako, kot vaš, je za vas pomemben tudi užitek druge strani.

Kaj pričakujete: čeprav radi igrate na sigurnost, vam spogledovanje ni tuje. Vse, kar v življenju pričakujete, je malo zabave in avanture.

Vaš popoln partner: po naravi ste dominantni in potrebujete partnerja, ki vso odgovornost prepusti vam, vam dovoli raziskovati in upravljati s svojim spolnim življenjem.

Učenec (The Scholar)

Kakšni ste: ste nekoliko zadržani in rezervirani, v ljubezenskem odnosu pa ste odprti in pripravljeni na vse. Seveda le ob nekom, ki mu zaupate. Ker drugi tega ne vedo, pogosto ustvarjate vtis pretirano zadržane, že kar aseksualne osebe.

Kaj pričakujete: poleg tega, da ste zadovoljeni, znate tudi sami zagotavljati zadovoljstvo. Ugajanje je način, s katerim se povezujete s svojim partnerjem.

Vaš popoln ljubimec: radi prevzamete vlogi učenca in radi se prepustite rokam izkušenega ljubimca. To vam zagotavlja občutek varnosti. Prav takšna dinamika v zvezi je za vas ključna za zadovoljstvo.

Čutnež (The Sensualist)

Kakšni ste: že samo ime pove, da uživate v razvajanju raznih čutil in da seks v vašem življenju igra zelo pomembno vlogo.

Kaj pričakujete: iščete resnično srečo in uživate v globoki čutnosti. Obožujete vse, kar pričara telesne užitke, od masaže do poljubov po vsem telesu do uporabe raznih igračk. Skratka, vi ste pripravljeni na vse.

Vaš popoln ljubimec: ob sebi potrebujete nekoga, ki lahko brez težav cel dan preleži v postelji, je z vami gol in se prepušča raziskovanju ljubezni. Seks je za vas bolj, kot fizična, duhovna izkušnja in ljubimec, ki vam jo zna pričarati, je v vaših očeh popoln ljubimec.

Preberite še: Horoskop: Seksi lestvica od najboljšega do najslabšega ljubimca zodiaka

Morda vas zanima tudi: Spoznajte jih: sedem znakov, da je dober v postelji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)