Zvezdnice, ki so prestale pekel neuspešnih zanositev

Tudi številne znane osebnosti so se že srečale z umetno oploditvijo in programom IVF, vse več jih o tem govori tudi na glas.

26.6.2020 ob 5:50 | Foto: Reuters | Avtor: Š. R.

Zvezdnice, ki so prestale pekel neuspešnih zanositev

Z neplodnostjo se srečuje že vsak šesti par. Če je bil to nekdaj tabu, se danes o tem že veliko govori na glas, o težavah z zanostvijo pa vse pogosteje govorijo tudi znane osebnosti. Tako so tudi številne zvezdnice že prehodile to psihično zahtevno pot do zanositve, prek negativnih nosečnostnih testov, spontanih splavov in čustveno izčrpljujočih postopkov umetne oploditve. Predstavljamo vam nekaj teh zgodb.

Nekdanja prva dama Michelle Obama je pri obeh hčerkah Malii in Sashi morala na umetno oploditev. O izkušnji je pisala v svoji avtobiografiji Moja zgodba: »Le en nosečniški test je bil pozitiven. Oba naju je navdal z nepopisno srečo. Toda nekaj tednov pozneje sem doživela splav, ki me je povsem potrl in uničil ves optimizem, ki sva ga zgradila,« je zapisala žena nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame. Njuni hčerki sta danes stari 21 in 19 let.

Filmska igralka Gabrielle Union in košarkar Dwayne Wade sta se po številnih neuspelih umetnih oploditvah naposled le razveselila »čudežnega dojenčka«, ki jima ga je rodila nadomestna mati. Hčer sta poimenovala Kaavia James Union Wade. »Tri leta sem bila ujetnica tega, da sva poskušala zanositi. Vse se je vrtelo le okoli umetne oploditve, komaj sem končala en postopek IVF, sem že začenjala naslednjega,« je povedala o mučnem obdobju.

Britanska pevka Jessie J je novembra 2018 o svoji neplodnosti spregovorila kar na koncertu. Svoje oboževalce je ganila z nagovorom in jim obljubila, da bosta z igralcem Channingom Tatumom nekoč le postala starša. »Pred leti so mi povedali, da ne bom nikdar mogla imeti otrok. Tega vam ne govorim zato, ker se bi vam želela smiliti, temveč, ker vem, da je tam zunaj ogromno ljudi, ki bi radi postali starši, pa ne morejo. Toda nekega dne bom postala mati, verjamem v čudeže. Če ne bo šlo po naravni poti, potem mi to pač ni bilo dano po tej poti,« je pozneje zapisala.

Grozljivo izkušnjo je imela Demi Moore, ki je bila v času zveze z Ashtonom Kutcherjem, že 6 mesecev noseča, par je že izbral ime za svojo hčerko, nato pa je splavila. Čeprav sta pozneje še hodila na umetne oploditve, se Demi po tem ni več pobrala, kot je priznala, se je vdajala alkoholu, njuna zveza pa se je leta 2011 končala.

Manekenka Chrissy Teigen in pevec John Legend sta dolgo čakala, preden sta se lahko razveselila otrok. »Poslušaš zgodbe o tem, kako jim je uspelo že prvič, ko so bili na IVF, a veliko več je parov, ki so morali poskusiti večkrat. Ko nama prvič ni uspelo, je bilo zares boleče,« je povedala manekenka in vplivnica. »Ves čas sem se spraševala, kaj sem storila narobe,« je povedala o težkem obdobju, ki pa ga je naposled končala hčerka Luna, ki se ji je pozneje pridružil še bratec Miles.

Pekel nesupešnih zanositev in umetnih oploditev je med drugim doživela tudi igralka Anne Hathaway, resničnostna zvezdnica Kim Kardashian, igralka Amy Schumer, pevka Beyonce in še številne druge.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)