Pretreseni Prijatelji: Za vedno se je poslovila zvezda kultne serije

Ekipa Prijateljev žaluje za dolgoletnim soigralcem.

25.10.2021 ob 8:45 | Foto: Paul Zimmerman/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Pretreseni Prijatelji: Za vedno se je poslovila zvezda kultne serije

Pri 59 letih se je za vedno poslovil igralec James Michael Tyler, ki je v seriji Prijatelji igral lastnika lokala Central Perk, Guntherja. "V nedeljo zjutraj je za  posledicami raka prostate umrl igralec James Michael Tyler," je novico objavil časopis People.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hollywood Reporter (@hollywoodreporter)

Bolezen, o kateri je prvič javno spregovoril junija letos, z njo pa se je soočil že leta 2018 ter tedaj začel z zdravljenjem, je pri njem žal prešla v četrto fato.

Kot Gunther je nastopal ob boku Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lise Kudrow, Matta LeBlanca, Davida Schwimmerja in Matthewa Perrya ter skupaj z njimi v desetih letih ustvaril 150 epizod nepozabne serije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marie Claire Türkiye (@marieclairetr)

"Z boleznijo se soočam že skoraj tri leta … sedaj je v četrti, pozni fazi. Torej, nekoč, veste, me bo verjetno premagala," je ob odkritju zaupal za publikacijo Today.

Tedaj je pojasnil še, da prejema hormonsko terapijo, ki je kakšno leto delovala čudovito. A ravno v času pandemije je rak napredoval in se razširil na druge telesne organe ter prizadel tudi hrbtenico, posledično je igralec v spodnjem delu telesa ohromel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by No Uterus No Opinion - Rach

Že naslednji dan po tej objavi je Tylerjeva agentka in prijateljica Toni Benson za Pepole povedala, da igralec ohranja pozitiven pogled in čeprav za njim ni lahko obdobje, hoče živeti: "Res je na vozičku, a je zelo mobilen," je dejala in dodala: "Ima neverjetno voljo do življenja."

Novico o bolezni je James objavil tik po njegovem virtualnem prisostvovanju HBO-jevi zdužitvi Prijateljev, ki se je odvijala maja letos. Tedaj je povedal, da je hotel biti del srečanja, pa čeprav ne osebno.

"Želel sem biti del te zgodbe. In na koncu sem res bil z njimi. Povedano po resnici, bilo je grenko-sladko. A bil sem srečen, da sem bil vključen.  Bila je moja odločitev, da bom zraven na Zoomu. Kajti nisem hotel zamoriti vzdušja. Saj veste. Nisem hotel zveneti nekako takole: oh, še nekaj, Gunther ima raka," je kasneje pojasnil za Today.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Poleg te vloge je Tyler nastopil tudi v drugih serijah, med drugim v Sabrini, najstniški čarovnici, Mladih zdravnikih in Moderni glasbi. Že med zdravljenjem je igral v kratkem filmu  Gesta in beseda (The Gesture and The Word) za vlogo v njem je bil nagrajen na različnih festivalih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Gesture And The Word (@gesturefilm)

Vse do svoje smrti je bil aktiven pri ozaveščanju o raku prostate in je opozarjal, da bolezen ni usodna, če je odkrita in zdravljena pravočasno. Spodbujal je moške k preventivnim pregledom. "Nočem, da bi ljudje morali skozi to, kar doživljam sam. To ni lahko," je povedal ob eni od priložnosti.

"Sam sem skozi celotno zgodbo spoznal, kako pomemben je vsak dan, vsak trenutek. In kako pomembno se je boriti. Ne obupajte. Borite se naprej. Ohranite luč. In imejte cilje. Zastavite si cilje."

Tyler je za seboj pustil žalujočo ženo Jennifer Carno. "Za vedno združena. V dobrih in slabih časih, v bolezni in zdravju ter v večnosti," piše v uradni osmrtnici. 

"Prijatelji brez tebe ne bodo enaki," pa se je soigralcu na instagramu poklonila Jennifer Aniston.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Povzeto po portalu People

Preberite še: Umrl igralec kultne serije, to je zgodba o njegovi brazgotini

Morda vas zanima tudi: Ganljiv poklon Pierca Brosnana pokojni hčerki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)