Vsi (znani) nezakonski otroci princa Alberta

Čeprav se na uradnih fotografijah pojavlja le z dvojčkoma iz zakona s princeso Charlene, ima princ Albert še dva nezakonska otroka.

8.12.2021 ob 8:45 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Vsi (znani) nezakonski otroci princa Alberta

Zadnje čase se veliko piše o monaški knežji družini. Največkrat je pod drobnogledom princesa Charlene, ki ima že dolgo težave z zdravjem, katere jo ovirajo pri opravljanju tako družinskih kot uradnih dolžnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamslink Joydaily (@dreamslink_joydaily)

Ob tem se pojavljajo ugibanja, če so to resnični razlogi za njen umik iz javnosti ter če niso posredi morebitne zakonske težave, ki naj bi princeso in njenega soproga, princa Alberta, spremljale že od samega začetka zveze, njihove korenine pa segajo v čas, še preden sta se spoznala.

Tedaj je bil namreč Albert velikokrat opevan kot en najbolj zaželenih samskih moških na svetu in svoj sloves je večkrat izkoristil za zveze, ki so za seboj pustile posledice, s katerimi se je bil primoran soočati kasneje v življenju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Bacardi (@ladymonikabacardi)

Kajti iz dveh sta se Albertu rodila sin in hči. Kdo pa sta njegova nezakonska otroka?

Jazmin iz Kalifornije

Marca leta 1992 se je v Kaliforniji rodila Jazmin Grace Grimaldi. Njena mama, Tamara Rotolo je med počitnikovanjem na Azurni obali leta 1991 spoznala princa in se z njim zapletla v kratko, a vroče razmerje, katere posledica je bila nosečnost in kasneje hči.

Tamara se je odločila hčerko vzgajati stran od kraljevega blišča in deklica je očeta spoznala šele, ko je bila stara 11 let.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grace Kelly

Javnost je za nezakonsko hči princa izvedela komaj leta 2005, princ je leta 2006 priznal očetovstvo in tedaj dejal, da je tako dolgo odlašal zato, ker je želel hčerko ubraniti pred mediji.

Jazmin se je podala v igralske vode, ima pa z očetom in njegovima otrokoma iz uradnega zakona, s princeso Gabrielle in princem Jacquesom odličen odnos.

Čeprav je Jazmin Albertova najstarejša hči, ji po nobenem ključu ne pripada nasledstvo prestola, saj ga bo po monaški tradiciji nasledil njegov najmlajši sin, princ Jacques, ki se mu je rodil v uradno priznani zvezi, torej zakonu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Alexandre Grimaldi-Coste

Iz linije prestolonaslednikov tako izpade tudi Albertov drugi najstarejši otrok, ki je avgusta letos praznoval 18. rojstni dan. Ime mu je Alexandre Grimaldi-Coste in je plod ljubezni med princem ter temnopolto stevardeso Nicole Costa, rojeni v Togu, a sta jo študij in delo zanesla v Francijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cofre Real (@cofrereal)

Razmerje med njima je trajalo več let, vendar se je zveza morala na zahtevo Albertovega očeta, princa Rainerja, končati. Sina je Albert uradno priznal maja 2005, tik preden je bil okronan za monaškega kneza.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grimaldi & Casiraghi (@grimaldicasiraghi)

Nezakonska otroka monaškega monarha živita vsak na svoji celini, Jazmine v Združenih državah, Alexandre v Franciji, a vzdržujeta stike, kar dokazujejo fotografije na instagramu velike sestre.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revista ¡HOLA! (@holacom)

Čeprav nista upravičena do nasledstva prestola, pa imata dedno pravico do očetovega zasebnega premoženja, ki po ocenah znaša milijardo dolarjev.

Povzeto po portalih Mail Online, Hello in Wikipedia

Preberite še: Razkriti vsi neuspeli poskusi pobega princese Charlene

Morda vas zanima tudi: Končno znana usoda monaške princese Charlene


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)