Vse igralke, ki so upodobile princeso Diano (FOTO in VIDEO)

Filmski ustvarjalci se zadnja leta na vse pretege trudijo, da bi čim bolje upodobili kraljico ljudskih src.

8.9.2021 ob 5:10 | Foto: Reuters, posnetek zaslona ABC | Avtor: P. Pa.

Vse igralke, ki so upodobile princeso Diano (FOTO in VIDEO)

Ne glede na to, koliko let je že minilo od tragične nesreče, v kateri je umrla princesa Diana, njeno ime in podoba še vedno vzbujata mnogo občutkov pri ljudeh. Bila je princesa ljudskih src in muza številnih umetnikov. Njena sinova, princ William in princ Harry, sta pred dvema mesecema ob njenem rojstnem dnevu slovesno odkrila njen kip, ki slavi njeno življenje. Številni filmski ustvarjalci pa so jo skozi vsa ta leta skušali prikazati tudi na filmskih platnih. Začelo se je že leta 1982, ko je Caroline Bliss dobila svojo prvo vlogo in stopila v čevlje Lady Di.

Caroline Bliss, Charles &Diana: A Royal Love Story (1982)

Čeprav je najbolj znana po vlogi Miss Moneypenny v filmu James Bond, je njena prva vloga bila pravzaprav kraljevska. Na hollywoodsko sceno je stopila, ko je upodobila Lady Diano. Film se je osredotočal na njuno ljubezensko romanco in čas pred poroko, ko je bilo vse še videti kot v pravljici.

Nicola Formby, The Women of Windsor (1992)

Deset let kasneje je princeso Diano upodobila Nicola Formby. Zgodba se je osredotočala na življenje dveh princes, ki sta se poročili v kraljevo družino, na princeso Diano in Sarah Fegie Ferguson, ki se je poročila s princem Andrewom.Serena Scott Thomas, Diana: Her True Story (1993)

Ko je Diana predala svoje posnetke pisatelju Andrewu Mortonu, je ta napisal knjigo z naslovom Diana: Her True Story. Zgodba je dobila upodobitev na filmskem platnu. Ker je knjigo pomagala napisati princesa sama, si lahko mislimo, da so to najbolj natančne in točne infomracije o njenem življenju, ki jih bomo lahko kdaj dobili.Julie Cox, Pricess in Love (1996)

To je bilo leto, ko sta se princ Charles in princesa Diana dokončno razšla in ločila. Zgodba govori o njeni ločitvi in aferi, ki jo je imela z britanskim oficirjem Jamesom Hewittom. Da je bila v zvezi z njim, je Diana potrdila že prej, v svoji knjigi in kontroverznem Panorama intervjuju. Diano je upodobila angleška igralka Julie Cox.Amy Seccombe, Diana: A Tribute to The People's Princess (1988)

Prva upodobitev princese po njeni smrti se je osredotočala na zadnje leto njenega življenja in ljubezensko zgodbo z Dodijem Fayedom, ki je prav tako umrl v prometni nesreči.Genevieve O'Reilly, Diana: Last Days of a Princess (2007)

V dokumentarcu o Dianinih zadnjih dnevih so prikazali tudi nekaj resničnih posnetkov in dodali nekaj drame. Diano je upodobila irsko-avstralska igralka Genevieve O'Reilly.Lesley Harcourt, William & Catherine: A Royal Romance (2011)

Čeprav se film osredotoča na ljubezensko zgodbo princa Williama in njegove žene Kate Middleton, je na kratko prikazana tudi princesa Diana. Zaigrala jo je Lesley Harcourt.Naomi Watts, Diana (2013)

Le kdo ne ve za ikonično Naomi Watts, ki je leta 2013 upodobila princeso Diano? Britanska igralka je igrala Diano v času, ko je bila romantično povezana s kardiologom Hasnatom Khanom in Dodijem Fayedom.  Bonnie Soper, Harry & Meghan: A Royal Romance (2018) in Harry & Meghan: Becoming Royal (2019)

Bonnie je kar dvakrat upodobila princeso Diano. Oba filma sta bila sicer osredotočena na princa Harrya in Meghan Markle.Jeanna de Waal, Diana (2019)

Ravno v času, ko so na odrih začeli z muzikalom Diana, v katerem je glavno vlogo igrala bavarska igralka, se je začela pandemija. Muzikal pa se bo iz broadwayskih odrov preselil na Netflix.Emma Corrin, The Crown (2020)

Če gledate Netflix, potem ste že zagotovo med najbolj priljubljenimi videli serijo The Crown. Serija prikazuje življenje britanske kraljeve družine vse od Elizabetinih začetkov. V četrti sezoni je mlado princeso Diano igrala britanska igralka Emma Corrin.Elizabeth Debicki, The Crown (2022)

Emmo bo v vlogi Diane kmalu nasledila igralka Elizabeth Debicki. Napovedujejo, da bo princeso Diano igrala v zadnjih dveh sezonah te priljubljene serije.

Kristen Stewart, Spencer (2021)

V filmu, ki se osredotoča na prelomne trenutke v življenju princese Diane, pa bo glavno vlogo zaigrala Kristen Stewart. Film Spencer prikazuje usoden vikend kraljeve družine na posestvu Sandringham leta 1992, ko je Lady Di dojela, da je med njo in princem dokončno konec. Ko je Vogue objavil prve fotografije igralke v vlogi princese, so bili oboževalci navdušeni, saj so lahko opazili neverjetno podobnost med njima.

Film je doživel premiero na beneškem filmskem festivalu, Kristen pa je bila deležna številnih pozitivnih odzivov za igro. Menda naj bi bila to celo najboljša upodobitev princese do zdaj. Da bi se o tem prepričali, bo treba še malce počakati, saj prihaja film v kinematografe šele prihodnje leto.

Povzeto po spletni strani Newidea.com.au

Preberite še: Besna Meghan: Spogledljivi Harry v družbi seksi športnice

Morda vas zanima tudi: Princ William in Kate Middleton resno razmišljata o selitvi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)