Tako so Guccijevi dediči skritizirali film, v katerem igrata Lady Gaga in Al Pacino

V teh dneh v kinu navdušuje film Hiša Gucci, družina, o kateri je posnet film, pa o njem nima najboljšega mnenja.

3.12.2021 ob 5:15 | Avtor: E. N.

Tako so Guccijevi dediči skritizirali film, v katerem igrata Lady Gaga in Al Pacino

Gledalce v kino dvorane po vsem svetu te dni privablja film Hiša Gucci, kriminalna drama, ki razkriva ozadja in skrivnosti ene najbolj znanih družin v svetu mode. Poleg odmevnega naslova veliko obeta tudi igralska zasedba s samimi zvenečimi hollywoodskimi imeni. Patrizio Reggiani, dekle preprostih korenin, ki se je poročila v bogato družino Gucci, je upodobila Lady Gaga, poleg nje pa so zgodbo uprizorili še Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino.

Na filmski platformi IMDB je bila Hiša Gucci deležna ocene sedem, nad celovečercem pa nikakor niso navdušeni dediči slovite družine. Potomci Alda Guccija, ki je zasedal direktorski stolček podjetja med leti 1953 in 1986, so namreč izdali sporočilo za javnost, v katerem so izrazili svoje globoko razočaranje nad filmom. Še posebno jih je zmotila uprizoritev, ki si jo je zamislil režiser Ridley Scott, okrog katere so »malce zmedeni«, kot so ubesedili svoje neodobravanje.

»Producenti filma se niso potrudili, da bi se posvetovali z dediči, preden so Alda Guccija in druge člane družine Gucci opisali kot razbojnike, nevedne in neobčutljive za svet okoli njih,« so zapisali in dodali, da film protagoniste uprizarja s konotacijo, ki jim v resnici nikoli ni pripadala. »To je s človeškega vidika izjemno boleče in prava žalitev zapuščine, na kateri je blagovna znamka zgrajena vse do danes,« se nadaljuje izjava za italijansko tiskovno agencijo ANSA.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House of Gucci (@houseofguccimovie)

Ogorčeni so bili tudi nad portretom Patrizie Reggiani, ki je bila leta 1998 obsojena za umor Maurizia Guccija, v filmu pa upodobljena kot žrtev, ki je poizkušala preživeti v moškem svetu. »To ne bi moglo biti dlje od resnice,« so užaljeni dediči. »Gucci je bilo od nekdaj zelo vključujoče družinsko podjetje, visoke pozicije so zasedale tudi mnoge ženske,« so prepričani.

Dodali so še, da je Gucci družina, ki visoko ceni svoje prednike, ki si nikakor niso zaslužili, da bi bil spomin nanje tako grdo omadeževan z namenom, da bi bil film bolj atraktiven za množice. Izjavo so zaključili s stavkom, da si pridržujejo pravico, da obranijo ter zaščitijo dobro ime, podobo in dostojanstvo svoje družine. Kljub slednjemu pa zaenkrat še niso pravno ukrepali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House of Gucci (@houseofguccimovie)

Na obtoževanja, da se je okoristil z blatenjem Guccijevega imena, se je odzval tudi Ridley Scott. »Ne obremenjujem se s tem,« je dejal. »Naj vas spomnim, da je bil eden izmed Guccijev umorjen, drugi pa je šel v zapor zaradi utaje davkov. Torej mi ne morete soditi o finančnih koristih,« je prepričan.

Preberite še: Zakaj vsi obožujemo fotografije s snemanja filma House of Gucci

Morda vas zanima tudi: Iz prve roke: To je o ugrabitvi povedal ustreljeni sprehajalec psov Lady Gaga


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)