Zdravstveno stanje princese Charlene: odkriti soprog in žalostna otroka

Princesa Charlene se že več kot pol leta sooča z zdravstvenimi težavami.

22.11.2021 ob 9:00 | Foto: Eric Gaillard/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Zdravstveno stanje princese Charlene: odkriti soprog in žalostna otroka

Monaška princesa Charlene je doberšen del leta 2021 preživela v Južni Afriki. Zaradi zdravja je načrtovan krajši obisk morala podaljšati na pol leta, saj ji stanje ni dopuščalo vrnitve v Monako. Tako je bila dolgo ločena od otrok, šestletnih dvojčkov princese Gabrilelle in princa Jacquesa ter od moža, princa Alberta. Zaradi celotnega dogajanja je zamudila celo njuno deseto obletnico poroke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House Of Royal History (@house_of_royal_history)

V začetku tega meseca se je vrnila v evropsko kneževino, a zadeve ne tečejo po starem. Kajti še vedno ji nagaja zdravje. Knežja palača je pred tamkajšnjim državnim praznikom najavila, da se ne bo udeležila praznovanja in da množici v družbi družine ne bo pomahala z balkona palače. 

Res je ni bilo ob možu, hčerki ter sinu in otroka sta vsem sporočila, da jo močno pogrešata.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

Kot so med drugim zapisali v uradni izjavi palače, je princesa šibkega zdravja ter potrebuje mir in počitek. Je pa princ Albert podal nekaj natančnejših pojasnil v povezavi z zdravjem soproge. Med drugim je razkril, da princesa ne okreva v Monaku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metro Society (@metrosocietyph)

Povedal je, da se je družina sestala in izdelala načrt. Takole ga je citirala revija People: "Skupaj z njo, njenim bratom in svakinjo smo se pogovorili o celotni situaciji. Bila je že odločena glede zdravljenja in želeli smo le, da svojo odločitev potrdi pred nami. Sama je že vedela, da je najbolje, kar lahko trenutno stori to, da se umakne in da sledi navodilom zdravnikov. Ne v Monaku. Z vidika zasebnosti je bolje, da okreva nekje zunaj Monaka."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @albertandcharleneofmonaco

Takole je nadaljeval: "Očitno je zdravljenje, ki ga je bila deležna zadnjih nekaj mesecev, pustilo posledice. Nadalje zadev ne bom komentiral. Dodal bi samo še to, da je zelo utrujena, da se že dolgo ni pošteno naspala in da ima slab apetit. Izgubila je veliko kilogramov in padla ji je odpornost, zato je močno dovzetna za sezonske bolezni, kot so prehlad, gripa in, bog ne daj, covid."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah E (@hannahesjourney)

Ob tej priložnosti je monaški knez zavrnil vsa namigovanja, ki so se v povezavi z njegovo soprogo pojavile v javnosti:

"Ker vem, da kroži veliko govoric, naj povem, da nima covida, da ne gre za raka in da njen umik ter odsotnost nista odraz težav v zakonu. Na tej točki bi zavrnil še druge špekulacije in povedal, da ne gre za posledice plastičnih in estetskih posegov."

Kaj pa je do sedaj znanega o njeni bolezni?

Kot je še pojasnil njen soprog, princesa trpi zaradi neizmerne utrujenosti in izčrpanosti. Tako psihične kot fizične. Natančneje je znano, da je prvega septembra izgubila zavest, kar je bila posledica okužbe nosu, grla in ušes.

Tedaj je bila odpeljana v bolnišnico Netcare Alberlito Hospital, knežja palača pa je podala izjavo: "V noči na prvi september je bila njena visokost princesa Charlene monaška sprejeta v bolnišnico zaradi zapletov z okužbo nosu, ušes in grla. Princeso skrbno spremlja medicinska ekipa, ki navaja, da je njeno stanje stabilno." Charlene je bila tedaj tik pred drugo operacijo, a so jo zaradi omenjenega zapleta prestavili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royals_worldwide

Na vrsto je prišla oktobra. Po njenem zaključku je princ Albert naznanil, da se bo kmalu vrnila k njemu in otrokoma.

"Počuti se veliko bolje," je tedaj povedal za francoski Point de Vue. "Operacija je potekala dobro ter brez zapletov in po pričakovanjih se bo kmalu vrnila v Evropo. Rečem lahko, da bo v Monaku še pred našim nacionalnim praznikom."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PatRegal (@patregal)

Praviloma blagi, včasih težji simptomi

Po navedbah klinike Harley Street's ENT so tovrstne okužbe sicer zelo pogoste. Simptomi so praviloma relativno blagi, a včasih zahtevajo bolnišnično obravnavo: "Največkrat so simptomi vnetje sinusov, mandljev in grla. Ob težjem poteku okužbe lahko pride do povišane telesne temperature, izgube sluha, težav z ravnotežjem, močnih glavobolov, težav s požiranjem, močnih bolečin v grlu in zatečenih bezgavk.

Protivnetna in protibolečinska zdravila lahko omilijo simptome, v primeru težjega poteka se praviloma predpisuje antibiotike, v skrajnih primerih je potrebna operacija."

Kdaj je Charlene zbolela?

Prvi simptomi okužbe so se pojavili ob njenem prihodu v Južno Afriko maja letos, ki jo je obiskala v okviru svoje fundacije za zaščito divjih živali.

Kaj je o celotni zgodbi povedala sama?

Čeprav je bila princesa s pojasnili skopa, je v javnosti večkrat povedala, da močno pogreša svojo družino: "Zame so to težki časi. Močno pogrešam soproga in otroka," je med drugim potožila za južnoafriški African News Channel24.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

"Albert je moja skala in moč. Brez njegove ljubezni in podpore ne bi zmogla skozi to težavno obdobje."

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: Zgovoren obraz princese Charlene ob vrnitvi v Monako (FOTO)

Morda vas zanima tudi: Pravljična obleka kneginje Charlene


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)