Sami na pot? To so top destinacije za leto 2020

Novo leto je čas za nove izzive in nova potovanja. Preverite kam je fino, če se na pot podajate sami.

21.1.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: P. Pa.

Sami na pot? To so top destinacije za leto 2020

Novo leto je čas za nove izzive in priložnosti za odkrivanje novih delov sveta. V letih 2013 in 2015 so strokovnjaki opazili, da se je število turistov, ki potujejo sami, podvojilo. V letu 2020 pa bo tistim, ki bi se radi odpravili na pot sami, gotovo prišel prav seznam držav, ki so odlične za popotnike, ki bi si radi privoščili malo več časa povsem zase. Na spletni strani USA News so objavili seznam, med katerimi so se v samem vrhu znašle evropske in pacifiške države.

5. Avstralija

Na petem mestu je trenutno nesrečna Avstralija. A v deželi tam spodaj se življenje ni ustavilo in tudi solo popotnikom obljubja potovanje, kjer zagotovo nikomur ne bo dolgčas. Če se na pot odpravite sami, boste nagrajeni z bogato in raznoliko kulturno ponudbo, prelepo pokrajino in številnimi možnostmi za zabavo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Australia (@australia) on

4. Nova Zelandija

Na četrtem mestu je Nova Zelandija, ki je menda med boljšimi izbirami za adrenalinske navdušence. Od skoka z elastiko, do raftinga in obiska Aucklanda ter Queenstowna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New Zealand (@purenewzealand) on

3.Grčija

Na visokem tretjem mestu se je znašla Grčija, ki ji velik plus pripisujejo predvsem zaradi dobrih letalskih povezav. V Grčiji obstajajo številne in raznolike možnosti. Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji kulture, arhitekture in odlične mediteranske kuhinje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Greece (@visitgreecegr) on

2. Italija

Na drugem mestu je Italija, ki tudi splošno velja za eno izmed najbolj popularnih turističnih destinacij. Za Italijo je značilna bogata zgodovinska, arhitekturna in kulturna dediščina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Italy Best Places|Tips/Advice (@italy_bestplaces) on

 

1. Španija

Na vrhu seznama pa je Španija, ki je bila v letu 2018 tudi druga najbolj priljubljena turistična destinacija. Obiskalo jo je kar 83 milijonov turistov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spain (@spain) on

Visoko, med top 10 držav, so se poleg omenjenih petih uvrstile še Portugalska, Brazilija, Nizozemska, Švica in Tajska. Na seznam je uvrščenih 73 držav, Slovenija pa se je znašla na 48. mestu.  

Popotnikom, ki se nameravajo odpraviti na solo potovanje, pa bi glede na rezultate omenjenega portala odsvetovali potovanje v države, ki so se znašle na dnu seznama. Na samem repu je Savdska Arabija, pred njo pa so se še zvrstile Oman, Kazahstan, Libanon, Azerbajdžan, Katar, Gana, Mjanmar in Jordan.

Poročilo in lestvico najboljših držav za leto 2020 je objavil US News & World Report v povezavi s skupino BAV Group in univerzo Wharton, poslovno šolo iz Pensilvanije. Študija je vključevala več kot 20 tisoč oseb in 73 različnih držav.

Preberite še: Filmi in serije, ki vas bodo navdihnili za solo potovanje

Morda vas zanima tudi: Luksuzni resorti imajo dovolj "blogerk", ki prosjačijo za brezplačne nočitve


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)