Prijatelji ponovno združeni: toda, kje je Gunther?

Serija Prijatelji se je na malih ekranih pojavila leta 1994 in gledalce po vsem svetu navduševala kar 10 let.

26.6.2021 ob 5:20 | Foto: zajem zaslona, David Westing/Getty Images | Avtor: E. N.

Prijatelji ponovno združeni: toda, kje je Gunther?

Mnogi psihologi so mnenja, da naj bi prijateljstva, ki trajajo dlje od sedmih let, trajala večno. In tako smo se za večno spoprijateljili tudi s televizijsko serijo Prijatelji, ki nas je pred malimi ekrani držala celo desetletje. V vseh teh letih prijetnih in neprijetnih televizijskih, predvsem pa življenjskih situacij, smo se na like iz serije navezali kot na prave prijatelje in moramo priznati, da smo jih v obdobju po koncu serije tako pogrešali, da smo si vse epizode še enkrat ogledali.

Rachel, Monica, Ross, Joey, Pheobe in Chandler so nas naučili marsičesa o prijateljskih in ljubezenskih odnosih, peljali skozi marsikatero veselo in žalostno prigodo, predvsem pa nam s svojimi edinstvenimi karakterji nadvse prirasli k srcu. Navezali pa smo se tudi na stranske like iz omenjene serije in ko smo si pred časom ogledali posebno epizodo, ki je Prijatelje po skoraj dveh desetletjih ponovno združila, smo še posebno pogrešali enega izmed njih. Izjemno na kratko se je namreč v oddaji pojavil Gunther, tisti stranski lik, ki je v gledalcih v resnici sprožal veliko smeha in zabave.

Gunther, na katerega smo skoraj pozabili

Natakar z odbitimi frizurami in še bolj posebnimi kravatami je skozi celotno serijo v kavarni Central Perk sprožal valove krohotanja in sočutja, ko je lovil Racheline poglede in stregel svoje goste. Ves čas je bil tam, gledalci pa se nikoli nismo vprašali, kako se je tam pravzaprav znašel. V novi epizodi smo namreč slišali mnoge zgodbe iz zakulisja, spoznali pa tudi ozadja življenj vseh igralcev serije, razen Guntherjeve. No, natakarju je pravzaprav ime James Michael Tyler.

Igralec je v letošnjem letu obeležil starost 58 let, trenutno pa preživlja zelo težko obdobje. Zbolel je namreč za rakom na prostati. To je sicer javno razkril šele po tem, ko so predavajali ponovno združitev Prijateljev.

V seriji se je znašel po naključju

 

Kot je dejal, so mu Prijatelji popolnoma zaznamovali življenje, najbolj zanimivo pa je, da se je v seriji znašel po čistem naključju. Na prizorišču snemanja se je namreč pojavil kot statist brez posebne vloge, pozornost producentov pa je pritegnil s svojo pričesko. Ravno dan prej je namreč dovolil svoji prijateljici, da eksperimentira z njegovimi lasmi in ta ga jih je pobarvala v platinasto blond. Na snemanju so ga tako takoj opazili in mu dodelili vlogo natakarja enega najbolj kultnih lokalov, ki se je kdaj pojavil na televizijskih zaslonih.

Včasih se torej v življenju zgodijo naključja, ki nam v celoti spremenijo življenje ter nas zaznamujejo tako močno, kot je lik Guntherja zaznamoval kavarno Central Perk. Brez njih bi bilo verjetno vse drugače.

Preberite še: Na Netflixu premiera serije s Tanjo Ribič (VIDEO)

Morda vas zanima tudi: Firefly Lane: Po ogledu te serije boš želela poklicati svojo najboljšo prijateljico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)