Po smrti kraljice: Prvi čustveni govor princa Williama (to pa sta storila Meghan in Harry)

Princ William se je v prvem javnem govoru po smrti kraljice poklonil pokojni babici. Njegov brat Harry pa je s soprogo Meghan objavil posebno fotografijo, ki je sprožila buren odziv.

6.10.2022 ob 8:41 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Po smrti kraljice: Prvi čustveni govor princa Williama (to pa sta storila Meghan in Harry)

Princ William se je udeležil vrha organizacije za zaščito divjih živali United for Wildlife Global Summit v Londonu, kjer je v govoru ostro obsodil nezakonito trgovino z živalmi in poudaril, kako posledično izginja vse več vrst živalskega sveta.

"Naša narava je ena največjih dobrin. To je nekaj, kar sta me že v zgodnjem otroštvu naučila predana okoljevarstvenika dedek in oče.

Prav tako me je v duhu varovanja narave vzgajala moja draga babica, ki jo vsi močno pogrešamo."

Dodal je: "Ob izgubah je v tolažbo misel, da s svojim delom nadaljujemo poslanstvo tistih, ki jih ni več med nami. Zato mi je v uteho vsakič, ko naredimo napredek proti nezakoniti trgovini z živalmi."

Oče treh otrok je na uradnem intsagram profilu kasneje objavil izsek iz govora in požel veliko odobravanja sledilcev. Večina se je strinjala, da je bil njegov prvi govor po smrti kraljice izjemen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

"William je vedno izreden, kadar govori o stvareh, ki mu res veliko pomenijo. Velika Britanija je lahko srečna, da ga ima," je zapisal en od sledilcev in večina se je strinjala z njim. "Njegov govor me je ganil do solz," se je glasil še en od komentarjev.

Williamov nastop se je odvil nekaj dni potem, ko je britanska kraljeva družina v svet poslala nov potret kralja Karla III., kraljice spremljevalke Camille in princa Willama ter Kate Middleton, ki sta po smrti kraljice postala princ in princesa Walesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Potret je nastal na večer pred pogrebom monarhinje v palači Buckingham in z močno simboliko v ospredje postavlja člane, ki predstavljajo prihodnost monarhije.

Seveda ni mogoče spregledati, da na najem ni princa Harryja in njegove soproge Meghan Markle.

Kraljevi biograf Tom Bower je za Page Six povedal, da sta Suseksa prav zato le nekaj dni kasneje objavila svojo fotografijo, se z njo nekako maščevala, ker ju niso vključili v zadnji portret in hotela na takšen način ponižati kraljevo družino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

"Ne gre za nič drugega kot za to, da sta pokazala, da se vračata. Da bosta še naprej gradila blagovno znamko Meghan, pisala knjige, snemala Netflixove dokumentarce in podkaste.

Zanju se vse vrti okoli denarja. V njuno prednost sta bila na pogrebu vsem na očeh in, kar je zanju najboljše, povsod posneta," je bil do njiju kritičen biograf in dodal, da sta bila na kraljičinem jubileju potisnjena v ozadje, videlo se ju ni praktično nikjer, sedaj pa sta bila znova v središču pozornosti:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@archwellorg)

"Veste, Meghan v resnici zanima samo eno. In to je Meghan, ostali člani kraljeve družine pa so žrtve, čeprav skuša ona zadeve prikazati ravno obratno," je dejal Bower.

Povzeto po portalih Hello in Page Six

Preberite še: Nekdanji zaposleni o pravem obrazu Meghan Markle: Od samega začetka je želela le eno stvar

Morda vas zanima tudi: S to izjavo princ Harry tako šokiral Camillo, da je ta izpljunila čaj


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)