Paris Hilton: To, kar mi je takrat naredil Letterman, se danes ne bi moglo zgoditi

Paris se je v svojem nedavnem podcastu spomnila, kako jo je pred leti javno ponižal eden najbolj prepoznavnih televizijskih voditeljev na svetu.

5.3.2021 ob 8:45 | Foto: Robert Cianflone/Getty Images | Avtor: E. N.

Paris Hilton: To, kar mi je takrat naredil Letterman, se danes ne bi moglo zgoditi

Paris Hilton je bila nekoč ena najbolj prepoznavnih estradnic na svetu, pravzaprav bi lahko rekli, da je to družbeno vlogo skoraj izumila. Bogata dedinja, ki je bila znana po svojih norih zabavah, lagodnem življenju in slavnih prijateljicah, se je sicer v zadnjih letih iz sveta javnosti nekoliko distancirala, nekoč pa so jo dan za dnem, tudi ponoči, v svoj objektiv lovili paparaci.

Njena dvajseta so bila precej burna, nato je kazalo, da se je nekoliko »umirila«. Pred letom dni se je na sceno poizkušala vrniti s kulinaričnim youtube šovom, v katerem bolj ali manj uspešno pripravlja lazanjo, a je nad kuhalnicami in štedilnikom kaj hitro obupala. Svojo pozornost je raje preusmerila k snemanju podcastov in trenutno lahko njene zgodbe poslušamo na kanalu imenovanem This is Paris.

V eni izmed nedavnih epizod je klepetala s svojo sestro Nicky Hilton, med pogovorom pa sta se dotaknili tudi izredno neprijetne izkušnje, ki se je Paris zgodila v preteklosti. Svetlolasa starleta je bila namreč leta 2007 obsojena na 45 dni zapora zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neupoštevanja pogojne kazni, ki ji je bila dodeljena zaradi več prometnih prekrškov. Zapor je zanjo in njeno družino pomenil veliko sramoto, najhuje od vsega pa je bilo, da so mediji o tem z največjim veseljem pisali.

Paris v javnosti o neljubem dogodku ni želela govoriti, zato se je v tistem času skušala izmakniti prav vsem komentarjem in intervjujem. V svojo oddajo jo je povabil tudi eden najbolj znanih obrazov televizije David Letterman, in ker je pred tem z njim že sodelovala, je dejala, da se bo povabilu odzvala, a le pod enim pogojem. Voditelj ji je moral obljubiti, da je ne bo spraševal o zaporni kazni. Ta je obljubo seveda sklenil, kot pravi Paris v svojem podcastu, pa jo je kaj kmalu tudi prelomil.

Že po prvih nekaj besedah se je v intervjuju na nacionalni televiziji dotaknil zaporniške teme. Paris se je vprašanju poizkušala izmakniti, a je bil voditelj nadvse vztrajen. »Kako ti je bil všeč zapor?« jo je vprašal pred navdušeno množico, se spominja Hiltonova. Videti naj bi bilo, kot da jo želi Letterman namerno javno ponižati, zato  ga je med odmorom za oglase prosila, naj s početjem preneha. Voditelj naj bi ji ponovno obljubil, da bo prenehal, a je po reklamnem bloku ponovno pričel s šalami na Parisin račun.

»Njegovo početje je bilo kruto in nezaslišano,« se v podcastu spominja Paris in dodaja, da se takšne stvari danes ne dogajajo več. Če si si imela možnost ogledati dokumentarec o Britney Spears, o katerem smo pisali pred časom, si verjetno opazila, da so se tudi njej dogajala podobna medijska poniževanja in da so tudi njo paparaci neprestano zasledovali. Paris je prepričana, da je šlo za obdobje, ko so se rumene revije in zabavne oddaje namerno osredotočale na ženske, ki so vzbujale pozornost, ter jih želele prikazati kot slabe. Medijskega linča ter vdiranja v zasebnost so bile takrat deležne tudi Lindsay Lohan, Jessica Simpson in druga slavna dekleta. Pred njimi se je to dogajalo tudi princesi Diani. Mnoge je to močno zaznamovalo in pripeljalo celo na rob živčnega zloma. »Tega mediji nikoli ne bi naredili moškim,« je prepričana Paris in še dodala, da se danes na srečo tako grdo ne bi več upali spraviti niti na mlado dekle.

David naj bi se ji sicer kasneje večkrat opravičil, a je zatrdila, da se v njegov šov ne bo več vračala. Zagotovo njegovo dejanje ni bilo na mestu, težko pa si predstavljamo, kakšen stres so morale v tistih časih doživljati punce, ki so bile tako medijsko preganjane. »Še dobro, da danes obstajajo socialna omrežja, ki paparacem znižujejo vrednost, saj svoje fotografije na splet objavljamo zvezde že same,« še pove Paris.

Kakšno pa je tvoje mnenje?

Preberite še: Pretresljiva izpoved Paris Hilton: V internatu sem bila vsakodnevno deležna duševnih, čustvenih in fizičnih zlorab

Morda vas zanima tudi: Firefly Lane: Po ogledu te serije boš želela poklicati svojo najboljšo prijateljico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)