Ona365: Večer izjemnih žensk (FOTO)

Ona desetletja je postala zdravnica Jožica Maučec Zakotnik.

4.3.2020 ob 9:30 | Foto: Voranc Vogel. Mediaspeed | Avtor: Da. M.

Ona365: Večer izjemnih žensk (FOTO)

Medijska hiša Delo je organizirala deseto slavnostno prireditev Ona365, na kateri so predstavili deseterico izjemnih žensk, ki v zadnjem desetletju s svojim delom navdihujejo in uresničujejo visoke strokovne standarde ter postavljajo trdne temelje za našo prihodnost. Strokovna komisija je za Ono desetletja razglasila Jožico Maučec Zakotnik, zdravnico, ki nas opozarja na pomembnost preventivnega vedenja in nas kliče k večji skrbi za osebno zdravje. Maučec Zakotnikova je bila dolgoletna družinska zdravnica, programska direktorica CINDI Slovenija, zaslužna je za vzpostavitev in vodenje programa SVIT in je spoštovana sodelavka Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Je strastna preventivka in javnozdravstvenica, ki ves čas potrpežljivo in dobrohotno usmerja v promocijo zdravja in preventivo na sistemski ravni. Trenutno vzpostavlja program MIRA – nacionalni program za duševno zdravje, ki še vedno čaka na ustrezno politično podporo.

Sabina Obolnar, odgovorna urednica One in Oneplus, je pred razglasitvijo One desetletja utemeljila izbor komisije: »Kdo je letošnja Ona, kdo je Ona desetletja? Ko smo razmišljali o različnih področjih našega življenja in o ženskah, ki jih poosebljajo, smo brez zadržkov sklenili, kaj je najpomembnejše v življenju. Povsem razumljivo, človek ima veliko želja, ampak v nekem, praviloma nepredvidljivem trenutku življenja je želja samo ena – zdravje. In Ona desetletja je zdravnica naroda.«

Predsednik republike Borut Pahor in dame, ki so zaznamovale desetletje: Petra Greiner, dr. Manca Košir, Biserka Marolt Meden, Slavica Mrkun, Anita Ogulin, Maja Plaz, dr. Renata Salecl, Danica Zorin Mijošek.

Strokovna komisija, ki jo vodi odgovorna urednica One in Oneplus Sabina Obolnar in jo sestavljajo še urednik Sobotne priloge Ali Žerdin, filozofinja Valentina Smej Novak in novinarka Bojana Leskovar, je prepoznala deset dam, katerih dela navdušujejo s širšimi družbenimi učinki. Med njimi so poleg Maučec Zakotnikove še: Petra Greiner, dr. Lučka Kajfež Bogataj, dr. Manca Košir, Biserka Marolt Meden, Slavica Mrkun, Anita Ogulin, Maja Plaz, dr. Renata Salecl, Danica Zorin Mijošek.

In kot je v svojem govoru poudarila odgovorna urednica One Sabina Obolnar: »Danes s ponosom slavimo deset Oninih žensk, žensk, ki so pomembno zaznamovale minulo desetletje. Kaj je tisto, kar nekoga postavi v ospredje? Znanje, vedenje, odločnost? Besede in dejanja? Da, in nedvomno človečnost. Ko smo razmišljali o ženskah, ki so skozi desetletje premikale mejnike, se je vedno vrtelo vprašanje, kaj dobrega so v nas vzbudile, kaj so nas naučile, kaj je njihova dota. S čim so nas navdušile?«

Prireditev je povezovala Bernarda Žarn, pogovore z nominirankami je vodil Slavko Bobovnik, režiral je Matej Filipčič. Dogodek je popestrila glasbena zasedba petih mladih dam z imenom JAZZ LADIES.

Diamantni pokrovitelj prireditve je draguljarna Malalan, ki je za Ono desetletja izdelala unikatno broško (že desetič zapored), dolgoletni glavni pokrovitelj prireditve pa je Kozmetika Afrodita.

Vzdušje slavnostnega dogodka ujemite ob spodnjih fotografijah: 

Igralka Nina Ivanič, estetska kirurginja dr. Katarina Živec, Helena Čož iz agencije Luna TBWA in prevajalka Blažka Müller.

Lidia Pavlin in Marjeta Kirn Kljajič, ustanoviteljici agencije za komuniciranje Nicha, z novinarko Vlasto Cah Žerovnik in pevko Alenko Godec.

Mark Koren (marketing Delo) z dekletom Manjo in Nina Mijošek, prav tako z Dela, s sestro Tamaro.

Polona Strnad, predstavnica za stike z mediji na Institutu Jožef Stefan, s hčerkama.

Anita Ogulin s hčerko.

Manca Košir s hčerko Ladejo in vnukinjama.

Gregor Knafelc in Barbra Jermann, urednica revije Suzy.

Odgovorna urednica revije Ona in Onaplus Sabina Obolnar ter Nataša Luša, glavna direktorica Dela.

Preberite še intervju z Ono desetletja, Jožico Maučec Zakotnik

Tu si lahko ogledate slavnostno prireditev.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)