Ni tako nežna: Nova razkritja o vlogi Kate Middleton v sporu med princema

Kate Middleton ima na britanskem dvoru več vpliva, kot je videti na prvi pogled.

4.7.2023 ob 9:10 | Foto: Anthony Upton/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Ni tako nežna: Nova razkritja o vlogi Kate Middleton v sporu med princema

Nova razkritja z britanskega dvora navajajo, da za odgovorom iz palače Buckingham, ki je sledil obtožbam princa Harryja in Meghan Markle marca leta 2021, ki sta jih podala v intervjuju z Oprah in kjer sta člane kraljeve družine med drugim obtožila rasizma ter trdila, da se je en od višjih spraševal, kakšne barve bo njun otrok, v resnici stoji Kate Middleton.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cream (@creamprodinc)

"Slavni stavek, ki je bil del odziva na obtožbe, je bil dodan kasneje, in sicer prav na zahtevo Valižanske princese," v svoji knjigi piše avtorica Valentine Low.

Celotna izjava, ki jo je tedaj podala palača, se je glasila takole: "Vprašanja, ki sta jih odprla, zlasti rasne narave, so skrb vzbujajoča.

Nekateri spomini se sicer lahko razlikujejo, vendar jih družina jemlje zelo resno in jih bo obravnavala zasebno. Harry, Meghan in Archie bodo vedno ljubljeni družinski člani."

Prvotna izjava je bila brez dela o spominih, ki se lahko razlikujejo in je bila veliko bolj mila, a sta Valižanska princ in princesa zahtevala ostrejši odziv.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kate.and.william.of.wales

Vsaj dva, kraljici bližnja dvorjana se z dodanim stavkom nista strinjala, saj gre za tipičen kraljevski udarec z želeno pestjo v svileni rokavici in sta bila prepričana, bo le še poglobil konflikt med Harryjem in ostalimi člani družine ter zmanjšal možnost, da bi kdaj prišlo do sprave.

"A Kate je bila trdna in je vztrajala pri tem, da ostane," piše Lowova v svoji knjigi Dvorjani.

V njej tako citira vir: "Kate je bila neomajna. Dejala je, da bo zgodovina sodila na podlagi tega stavka. Če ne bo vključen, bo vse, kar sta in bosta izjavila Susseksa, veljalo za resnico. Princ William je povsem podprl ženo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kate.and.william.of.wales

Isti vir prav tako trdi, da je Kate veliko bolj neizprosna, kot je videti na prvi pogled. "Pripisati bi ji morali več zaslug za dogajanje znotraj družine. Ni tako mila in nežna, kot se zdi.

Ona igra na dolgo žogo. Vedno ima v mislih, da je v svojem življenju na zgodovinski poti in bo nekoč postala kraljica."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Avtorica Claudia Joseph je pred nedavnim v knjigi o Valižanski princesi zapisala, da ta prihaja iz družine močnih in trdnih žensk.

"Gre za zgodbo skromne in revne rudarske družine iz Durhama, predmestja Londona. Gre tudi za zgodbo o vzponu in privilegijih, osrednja tema pa so matriarhinje, ki so vseskozi igrale glavno vlogo," piše avtorica.

Princesina mama Carole je svojim trem otrokom zagotovila vse pogoje za uspešno življenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William&Catherine (@familyofwilliamandcatherine)

Motivacijo in ambicije je podedovala po mami Dorothy Goldsmith, ki je družino popeljala iz revščine do obilja in si je prislužila naziv Lady Dorothy.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KatePippamiddleton (@katepippamiddleton)

Princesina prababica Edith Goldsmith je bila še ena močna ženska v družini. V tedaj delavskem predmestju Londona Southall je rodila šest otrok in na dan pokadila 20 cigaret.

Leta 1938 je ovdovela in v skromnem stanovanju sama vzgajala dva tedaj še mladoletna otroka 13-letno Joyce in šestletnega Ronalda, dedka Kate Middleton. Spretno je krmarila med skrbjo za otroka in delom v bližnji tovarni marmelade.

Druga princesina prababica Olive Lupton je umrla pri 45 letih, preden se je rodila Kate in je bila v trdno oporo družini, ki je trpela zaradi posledic prve svetovne vojne.

Princesina sestrična v drugem kolenu Kim Sullivan je nekoč dejala: "Princ William je lahko srečen, saj Kate prihaja iz družine močnih žensk. Močna je tudi ona, čeprav človek ob pogledu nanjo dobi vtis, da je krhka.

Upam, da bo od tega imela korist cela dežela."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Povzeto po portalu Mail Online

Preberite še: Charlene, Kate Middleton, Camilla: Kaj so počele, preden so postale del kraljevih družin

Morda vas zanima tudi: Fascinantno življenje prvega modnega oblikovalca (oblačil je tudi cesarico Sissi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)