Marta Kos spregovorila o ločitvi in o novi, ne preveč romantični zaroki

Danes je srečno poročena, z možem Henrijem živita v Švici.

14.6.2022 ob 11:25 | Foto: Jože Suhadolnik/Delo | Avtor: Š. R.

Marta Kos spregovorila o ločitvi in o novi, ne preveč romantični zaroki

Slovenska diplomatka in političarka Marta Kos, ki naj bi jeseni naznanila kandidaturo za predsednico države, je za revijo Jana spregovorila o čustvenih pretresih, ki so se ji dogajali v zadnjih letih.

Po 16 letih se je namreč ločila od moža, četudi je dejala, da so bila za njima krasna leta. A sta se, tudi zaradi njene veleposlaniške kariere, odtujila, ločitev pa je bila zelo boleča, saj jo je občutila kot osebni poraz. Prizadela jo je tudi smrt očeta, zelo težko se je ločila tudi od svojega ljubljenčka. 

A se je dokaj hitro postavila nazaj na noge in ko je najmanj pričakovala, se je ji je zgodila nova ljubezen. Švicarja Henrija, ki je prav tako diplomat, je poznala že od prej, srečevala sta se na protokolarnih druženjih v času njenega službovanja v Bernu. S korono se je preselila k njemu v Ženevu in dejala, da je bilo to zanju pravi blagoslov.

Razkrila je tudi, da jo je Henri zasnubil na precej neromantičen način, na vrhu enega švicarskih vršacev. Dejal ji je, da bi se poročil z njo, vendar to pomeni, da bosta morala v Švici plačevati tudi kar 40 odstotkov višje davke. Poročila sta se na skromnem obredu, v Sloveniji pa pozneje na Ljubljanskem gradu pripravila veliko slavje, je še povedala za Jano.

Preberite še: Slovenska poslanka z dojenčico v parlamentu - dejanje ima tudi posebno sporočilo

Morda vas zanima tudi: Mojca Lukan (Inštitut 8. marec): Doseči želimo pravičnejši svet


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)