Kraljica Elizabeta je s svojo šminko pošiljala ta skrivni signal

Ko pogledamo nazaj na življenje kraljice Elizabete II., je jasno, da je bila izjemna ženska.

3.10.2022 ob 5:13 | Foto: Reuters in Getty Images

Piše:

Alma Glumac

Kraljica Elizabeta je s svojo šminko pošiljala ta skrivni signal

Bila je neomajna voditeljica, izurjena diplomatka in, kot se je izkazalo, je bila tudi zelo spretna v neprijetnih družbenih situacijah, ne da bi se tega ljudje sploh zavedali.

V svoji 70-letni vladavini je morala kraljica srečati, pozdraviti, gostiti in zabavati na tisoče ljudi, kar je bilo verjetno zabavno, ko so bili to Marilyn Monroe, Lady Gaga, Frank Sinatra in Barak Obama, katere je kraljica Elizabeta namreč srečala.

Vendar so bila srečanja večkrat tudi bolj naporna, ko je bil na drugi strani preveč navdušen oboževalec na eni od njenih vrtnih zabav ali pa dolgočasen veleposlanik, ki je na dolgo razlagal o načrtih za konec tedna s svojim pomembnim partnerjem.

Njeni najljubši pijači sta bili vino in gin.

Določena strategija

Toda izkazalo se je, da je imela kraljica strategijo za točno takšne trenutke, ki je vključevala ... nanašanje šminke.

Njen nekdanji lakaj Ian Scott Hunter, ki je s kraljico delal osem let, je izdal njeno skrivno kodo v posebni epizodi oddaje Antiques Roadshow na krovu kraljeve jahte Britannia, ki je bila posvečena »slavljenju vladavine in dolgega življenja njenega veličanstva kraljice«, poroča Glamour.

Razkril je, da je uporabila ličila, da bi svojim 'garde damam' dala vedeti, da želi oditi.

»Verjamem, da obstaja bonton, da si dame ne nanašajo ličil v javnosti,« je pojasnil nekdanji kraljevi lakaj, »vendar je kraljica vedno imela torbo ob strani in ko je ven vzela šminko in si jo nanesla brez ogledala ali česa podobnega, je bil to signal damam, da je pripravljena oditi.«

Njene čajanke so bile izredno priljubljene, saj so jo tako lahko spoznali tudi navadni smrtniki.

Barvita oblačila

Medtem ko je kraljica Elizabeta postala znana po svojih drzno barvitih izbirah oblačil in barvah šminke, se zdi, da je morda obstajal tudi prikriti namen, da je svojo šminko nanašala v javnosti.

»Seveda so se dame vse takoj združile in njeno veličanstvo je vstalo, kakor da so vsi pripravljeni za odhod,« je pojasnil Ian.

In to ni edini družbeni znak, ki ga je imela kraljica na voljo, ko je želela prekiniti pogovor.

Druga kraljeva komentatorka, Kristen Meinzer, je razkrila, da je kraljica menjala svojo torbico iz roke v roko, da bi vljudno sporočila, da želi končati klepet.

»Če je na dogodku stala in se družila z ljudmi in je med pogovorom zamenja torbico iz ene roke v drugo, je svojemu osebju sporočala, da želi, da nekdo prekine in konča pogovor,« je Kristen povedala za Newsweekov The Royal Report podcast.

Rada je bila oblečena v živahne barve, da so jo lahko ljudje opazili že od daleč.

Poročni prstan

Podobno tehniko je imela tudi na banketih in formalnih večerjah. Zgodovinar Hugo Vickers je za People povedal, da je torbico odložila na tla, če je hotela oditi.

Ko pa je kraljica odložila torbo na mizo, je bilo to nenapisano petminutno opozorilo pred odhodom. Hugo je še dodal, da je znala tudi vrteti okoli prsta poročni prstan in na ta način svojim pomočnikom sporočati, da želi oditi.

Torej, naslednjič, ko boste obtičali pri poslušanju brnenja nekoga in se ga boste želele takoj rešiti, seznanite svoje prijateljice s skrivnimi signali kraljice, da vas bodo lahko rešile. Genialno.

Preberite še: To je bila zadnja želja kraljice Elizabete II.

Morda avs zanima tudi: Astrologinja razkriva, kako bo vladal kralj Karel III.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)