Izbrali Delovo osebnost leta 2022 (oglejte si posnetek)

V ljubljanski galeriji Cukrarna so razglasili že 33. Delovo osebnost leta.

12.1.2023 ob 10:00 | Foto: Delo | Avtor: S. S.

Izbrali Delovo osebnost leta 2022 (oglejte si posnetek)

Uredništvo Dela je v začetku decembra izbralo deset nominirancev za Delov prestižni naslov, in sicer so bili to:

vodji dnevne in nočne izmene na gorečem Krasu Simon Vendramin in Stanko Močnik, Inštitut 8. marec, ki je lani aktiviral mlade v zvezi z družbenimi problemi, Ivo Boscarol, ki je prodal podjetje in milijone poklonil svoji občini, Maruša Bradač, astrofizičarka, ki sodeluje pri največjem vesoljskem teleskopu Webb, Matjaž Šerkezi, strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije in gorski reševalec, ki ozavešča facebook planince, Živa Ploj Peršuh in Tomo Peršuh, ki sta iz Ukrajine v Slovenijo evakuirala mlade glasbenike, Marjan Pipenbaher, gradbeni inženir, Urša Bogataj, prva Slovenka z naslovom olimpijske prvakinje v smučarskih skokih, Robert Golob, politik, ki je zaznamoval Slovenijo v lanskem letu, in Nataša Pirc Musar, prva predsednica Slovenije.

Prestižni naslov Delova osebnost leta je tokrat pripadel Marjanu Pipenbaherju, enemu najbolj priznanih evropskih graditeljev in projektantov mostov: od mostov za pešce do orjakov, med njimi tudi največjega slovenskega viadukta Črni Kal in hrvaškega Pelješkega mosta, po katerem so prvi avtomobili zapeljali julija lani.

Posnetek prireditve, na kateri so bila podeljena tudi novinarska priznanja, si lahko ogledate TUKAJ - na Delovi spletni strani.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)