Kako živi, česa ne sme in zakaj se Barron Trump le redko pojavi v javnosti

Barron Trump stran od žarometov javnosti živi zanimivo življenje.

21.4.2023 ob 9:25 | Foto: Profimedia, Instagram, | Avtor: M. FL.

Kako živi, česa ne sme in zakaj se  Barron Trump le redko pojavi v javnosti

Večina otrok Donalda Trumpa se je z dejanji, zlasti na političnem parketu in tudi v poslovnem svetu, tako ali drugače izpostavila v javnosti.

Ne velja pa to za Barrona Trumpa, sina Melanie Trump in nekdanjega ameriškega predsednika.

Njegov prvi večji javni nastop se je zgodil leta 2016, ko je ob zmagi na volitvah stal za očetom, med njegovim predsedovanjem pa ni izstopal.

Eden od razlogov za to je dejstvo, da šteje komaj 17 let in drugi, da ga mama Melania noče izpostavljati takšnim in drugačnim medijskim pritiskom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MelaniaTrumpStyle (@melaniatrumpstyle)

Kako pa v resnici živi Barron Trump

Njegova zasebnost je pomembna

Kot rečeno je eden od razlogov, da se Barron ne pojavlja pogosto na naslovnicah ta, da njegova mama skrbno čuva zasebnost sina.

Res je, da se je, ko je bil njegov oče predsednik, s staršema udeleževal tradicionalnih dogodkov, sicer pa ga ni bilo pogosto videvati.

Oktobra leta 2016 je Melania v intervjuju za ABC news povedala, kako ga je pripravila na dejstvo, da bo njegov oče morda predsednik in kako je on vse skupaj sprejel:

"Podučila sem ga in mu pojasnila, kaj se in kaj se še bo dogajalo. Dobro je sprejel situacijo, se pa trudim, da vse skupaj ne bi preveč vplivalo na njegovo odraščanje.

Rad ima šolo, rad ima šport in želim, da v vsem, kar mu je všeč, uživa brez spremljave fotografov in novinarjev, saj si to zasluži."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by March 20, 2006 (@barrontrump_06)

 "Otroci si zaslužijo zasebnost in jih ne bi smeli mešati v politiko," je svoje prepričanje izrazila ob drugi priložnosti.

Po desetletjih prvi fant v Beli hiši

Potem ko se je Melania junija leta 2017 s sinom iz New Yorka preselila v Washington, je bil Barron po 60. letih prvi fant, ki  je z družino bival za zidovi Bele hiše.

Da, Amerika je tako dolgo čakala na novega prvega sina. Pred njim je to bil leta 1961 sin Johna F. Kennedyja, JFK mlajši.

Čeprav ob selitvi v Belo hišo res ni dobil svojih prostorov, se način življenja, kot ga je bil vajen v New Yorku, zanj z vidika razkošja ni kaj dosti spremenil.

Po pisanju medija The Inquisitr je v predsedniški rezidenci za udobje Trumpovih skrbelo sto članov osebja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barron trump (@barron._wt)

Je Barron imel varuško?

Le nekaj mesecev po rojstvu sina leta 2006 je novopečena mamica Melania Trump za Palm Beach Post povedala, da ima varuško, ki ji pomaga skrbeti za sina.

"Na neki način še vedno potrebujem svoje življenje," je povedala in poudarila, da vzgoje Barrona nikakor ne namerava prepuščati varuškam:

"To je naloga staršev. Otrok te potrebuje ob sebi in vedno sem z njim. Saj veste, moj mož je stalno na poti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trb Membership Handbook (@donaldtrumpfan2)

Barron tekoče govori dva jezika

Leta 2016 je Melania v intervjuju za GQ magazine povedala, da Barron poleg angleščine tekoče govori tudi slovensko, kar se glede na to, da je njegova mama Slovenka, spodobi.

"Zelo je zgovoren in zlahka preklaplja med angleščino in slovenščino."

Govori še francosko, vendar ne tako tekoče kot jezika njegovih staršev.

Že kot dojenček je imel svoje nadstropje

Bil je star komaj tri tedne, ko je v domu svojih staršev dobil kar celo nadstropje zase. To se po pisanju New York Posta iz leta 2006 nahaja v razkošnem tripleksu njegovih staršev v znamenitem Trumpovem stolpu v New Yorku.

Njegovi prostori so ločeni od prostorov staršev, med odraščanjem jih je fant okrasil po svoje, tako je leta 2012 Melania za Parenting magazine povedala, da je tedaj šestletni Barron svoje bivališče napolnil s helikopterji in letali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harrison (@nin_asharon)

"Dopuščava mu, da je samosvoj in izviren ter da počne, kar želi," je razkrila mama in dodala, da ima njen sin presenetljivo rad čistočo, urejenost in umetnost:

 "Ko je bil mlajši, je rad risal po stenah, njegove risbice so nadomestila umetniška dela. Ker je to njegovo nadstropje, lahko nanje obeša, kar mu je volja."

Obiskoval je nekaj prestižnih šol

Svoje izobraževanje je začel na pripravljalni šoli Preparatory School v New Yorku in na šoli Columbia Grammar.

Od leta 2017 je obiskoval škofovsko šolo St. Andrews v Potomacu, Maryland, kjer letna šolnina znaša 40.000 dolarjev in nudi kar nekaj obšolskih dejavnosti: šola ima svoj plesni studio, gledališče, temnico, ogromno knjižnico in veliko možnosti za športne aktivnosti v obliki igrišč, telovadnic in fitnes centra.

Leta 2021 se je ob selitvi na Florido vpisal na prestižno zasebno šolo v Palm Beachu Oxbridge Academy, kjer bo maturiral naslednje leto.

Melania mu pravi mini Donald

Čeprav ima rad udobna oblačila, mu ni težko obleči obleke s kravato in ni torej čudno, da mu Melania od nekdaj pravi mali Donald.

A ne le zgolj zaradi oblačenja, tudi zaradi obnašanja, jo spominja na očeta: "Ima zelo jasna mnenja in stališča, je zelo poseben, bister deček," je leta 2012 povedala za Parenting.

"Je samostojen, odločen in natanko ve, kaj hoče. Po videzu spominja na naju oba, a po obnašanju je nedvomno bolj očetov."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barron William Trump (@barrontrumpfn)

Donald ga ni previjal

Za isto publikacijo je Melania zaupala tudi, da Donald mlajšega sina ni nikoli previjal: "Nikoli mu ni zamenjal plenice in to me prav nič ne moti. To se mi res ne zdi pomembno.

Od vedno sem vedela, s kom sem se poročila in kakšne so najine vloge. Previjanje in uspavanje sina je bilo moje delo in uživala sem vsak trenutek."

Kot otrok je bil pri Oprah

"Nocoj glejte Oprah, saj bo pri njej gostovala  Melania Trump z Barronom," je 16. maja  leta 2006 oddajo najavila revija People. Barron je bil tedaj star komaj dva meseca.

Oprah in njena najboljša prijateljica Gale King sta z namenom snemanja oddaje obiskali stanovanje družine Trump v Trumpovem stolpu v New Yorku in najmlajši otrok poslovneža in manekenke se je predstavil svetu.

V oddaji je nastopal tudi ponosni oče in se šalil, da s sinom že bereta skupaj časopis in starša sta zaupala, od kje ime Barron.

"Vedno mi je bilo všeč to ime, a nikoli nisem imel poguma, da bi ga uporabil," je zaupal Donald. "Ko sem ga predlagal Melaniji, se je strinjala z njim."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barron William Trump (@barrontrumpfn)

Je Barron kadil e-cigarete?

Septembra leta 2019 je tedaj predsednik ZDA Trump poudaril, da bi moral Ameriški urad za hrano in zdravila hitro izdati jasna opozorila glede uporabe elektronskih cigaret.

Tudi Melania  je glede vejpov izrazila zaskrbljenost in je na Twitterju zapisala: "Resnično sem zaskrbljena zaradi vse pogostejše uporabe e-cigaret, zlasti med otroki in mladostniki. Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da zaščitimo prebivalstvo pred s tobakom povezanimi nevarnostmi ter preprečiti, da bi e-cigarete postale razlog za zasvojenost mladih."

Med tiskovno konferenco, na kateri je Donald opozarjal na nevarnost teh izdelkov, je Melania tiho sedela ob njem, kasneje je on za medije pojasnil, da je njegovo pozornost na te izdelke vzbudila osebna vpletenost prve dame.

Res je, tega ni konkretno komentiral, je pa dejal: "Imava sina. Lepega fanta in ona ima jasno mnenje o uporabi e-cigaret. Prepovedala sva mu malo stvari, ena od njih je vejpanje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barron trump (@barron._wt)

Zaradi te izjave so se hitro pojavila ugibanja in družabna omrežja so preplavila namigovanja, da je Melania zasačila Barrona pri kajenju e-cigarete.

Ta nikoli niso bila potrjena in ne zanikana.

Barron Trump obožuje šport

Leta 2017 se je tedaj 11-letni Barron pridružil nogometnemu klubu D.C. United. Očitno njegova ljubezen do tega športa še raste, s čimer je pridobil naklonjenost ljubiteljev nogometnih tekem.  

Leta 2018 je njegova mama ponosno pripovedovala o sinovi ljubezni do športa in tudi poznavanju tega. Tako kot se za sina iz premožne družine spodobi, Barron rad igra tudi golf.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barron William Trump (@barrontrumpfn)

Ne bo pa, če bo imel oče pri tem kaj besede, nikoli igral ameriškega nogometa.

"Ameriški nogomet se mi zdi grob in nevaren. Res je, da se je oprema z leti izboljšala, a vseeno se mi ne zdi ravno varen šport," je dejal novinarki CBS Newsa pred superbowlom leta 2019.

Velik fant

Donald Trump je visok 191 centimetrov, in ko ob njem stoji njegov najmlajši sin, si mnogi mislijo: "Kako visok je ta otrok." V resnici je res visok in očeta prekaša za sedem centimetrov, torej v višino meri 198 centimetrov.

Po višini med člani družine in med prijatelji izstopa, zato je kar malo ironično, da ga mama imenuje mali Donald.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barron William Trump (@bwtgirls_)

Mladi stric

Čeprav je Barron star komaj 17 let, ima že celo četico nečakov in nečakinj, prvič pa je stric postal, ko je bil star komaj eno leto.

Donald ima skupno deset vnukov, s katerimi se stric Barron rad igra.

Njegov  polbrat Donald Trump mlajši ima pet otrok, Eric Trump dva, polsestra Ivanka tri. Zlasti otroci Ivanke obožujejo strica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivanka Trump Fan (@loveivankatrump)

"Z Barronom se tako zabavajo. Otroci so, naj uživajo," je leta 2017 Ivanko citiral Hello. "Radi so skupaj, igrajo se ob dedku v Ovalni pisarni, lepo jih je videti skupaj."

Povzeto po portalu nickiswift.com

Preberite še: Znane Slovenke in Slovenci, ki imajo pod palci milijone (FOTO)

Morda vas zanima tudi: Lady Gaga: Vsi vemo, da je norec in rasist


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)