Joaquin Phoenix: Edina ženska, ki sem jo poiskal na spletu

Igralca Joaquin Phoenix in Rooney Mara sta zvezdniški par, ki svoje ljubezenske zgodbe ne obeša na veliki zvon.

14.1.2020 ob 10:00 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Joaquin Phoenix: Edina ženska, ki sem jo poiskal na spletu

Joaquin Phoenix po zaslugi vloge Jokerja žanje številne uspehe, med drugim je omenjeni film prejel kar enajst nominacij za letošnje Oskarje. Ena od njih je nominacija za najboljšega igralca. Skratka, na kariernem področju so mu zvezde naklonjene, tudi na osebnem pa ni, kot piše Harper's Bazaar, nič drugače.

Kajti čeprav Joaquin zasebno in ljubezensko življenje bolj ali manj ohranja zase, se je na nedavni podelitvi nagrad kritikov (Critics’ Choice Award), od koder je domov odnesel nagrado za najboljšega igralca, zahvalil tudi svoji zaročenki, prav tako igralki Rooney Mari in žaromete javnosti usmeril na njuno ljubezensko zgodbo, ki se je razvijala takole:

Leta 2012: Srečanje na snemanju filma Her

Phoenix in Mara sta se prvič srečala med snemanjem filma režiserja Spika Jonzeja, Her. Zgodba pripoveduje o moškem, ki se zaljubi v računalniški operacijski sistem, kateremu je glas posodila Scarlett Johansson, Mara pa je upodobila soprogo Phoenixovega lika.

Leta 2019 je on za Vanity Fair takole spregovoril o usodnem sodelovanju: "Ona je edina ženska, ki sem jo poiskal na spletu. Najprej sva bila samo prijatelja in sva si pošiljala e-maile. Med snemanjem filma sem bil prepričan, da me Mara prezira, šele kasneje sem spoznal, da sem tudi jaz njej všeč."

2016: Ponovna združitev na snemanju filma Mary Magdalene

V njem je Mara odigrala glavno vlogo Marije Magdalene, on pa je upodobil Jezusa. Po pisanju W Magazina sta bila igralca pred snemanjem zgodbe iz Biblije samo prijatelja, kmalu po zadnjem posnetem kadru pa sta postala par.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara (@rooney.mara) on

2017: Skupaj v Cannesu

Potem, ko so bile govorice o novem zvezdniškem paru vse glasnejše, sta igralca tudi pred očmi javnosti razkrila svojo romanco. Leta 2017 na filmskem festivalu v Cannesu nista samo sedela skupaj, držala sta se za roke in se pred kamerami poljubila, ko je on prejel nagrado za najboljšega igralca v filmu You Were Never Really Here.

Tedaj je Phoenix za The New York Times potrdil, da z Rooney živita skupaj.

2019: Phoenix in Mara se zaročita

Us Weekly je prvi poročal, da je Phoenix svoje dekle zaprosil za roko, potem ko se je igralka filmske trilogije Millenium pojavila z opaznim zaročnim prstanom. To je prva zaroka za oba.

Sicer pa je bilo leto 2019 zanju pestro tudi z drugih vidikov. Večkrat ju je bilo videti na protestih za pravice živali, saj sta oba zaprisežena vegana in na shodih proti klimatskim spremembam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara (@rooney.mara) on

Skupaj sta se avgusta pojavila na rdeči preprogi Beneškega filmskega festivala, kjer je Joker prejel nagrado za najboljši film. Prav tako sta drug ob drugem stala na uradni premieri omenjenega filma septembra.

Na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu se je ob prejetju nagrade za najboljšega glavnega igralca dobitnik zaročenki za Variety zahvalil takole: "Samo še nekaj: tam nekje, ne vem natančno kje, je umazani zmaj. Rad bi odtrgal njegova krila, jih spremenil v odejo in pod njo z njim za vedno spal. Ljubim te. Hvala."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara (@rooney.mara) on

2020: Mara in Phoenix čudovita na Zlatih Globusih

Na podelitvi Zlatih globusov Phoenix ni odmaknil oči od svoje zaročenke. In le kdo bi mu zameril? Ona je bila čudovita, oba pa odlično razpoložena. Zlasti potem, ko je on prejel nagrado za najboljšega glavnega igralca v filmu Joker.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rooney Mara (@rooney.mara) on

Preberite še: Ljubezen Emily Blunt in Johna Krasinskiga: Popolna zgodba za romantično komedijo

Morda vas zanima tudi: Slavni pari, ki so se po pomoč zatekli k zakonskemu terapevtu (in tega ne skrivajo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)