Zakaj Ellen Pompeo tako dolgo vztraja v seriji Talenti v belem

Zvezdnica serije Talenti v belem je imela za dolgoletno igranje vloge zdravnice Meredith Grey dober razlog.

7.8.2020 ob 9:00 | Foto: Press, Instagram | Avtor: M. FL.

Zakaj Ellen Pompeo tako dolgo vztraja v seriji Talenti v belem

Zadnjih 15 let je igralka Ellen Pompeo gledalce osvajala v vlogi zdravnice Meredith Grey v kultni seriji Talenti v belem (Grey's Anatomy), ki je s 16. sezonami in 350. epizodami najdlje trajajoča zdravniška serija v zgodovini televizije, ekipa pa se pripravlja na snemanje 17. sezone, navaja People.

En glavnih likov bo znova dr. Greyeva in Ellen pravi, da ji je prav ta vloga zagotovila finančno varnost, ki je bila že od samega začetka njena glavna prioriteta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grey's Anatomy Official (@greysabc) on

V zadnjem intervjuju je Ellen odkrito odgovorila na vprašanje, zakaj je po izteku prve pogodbe vztrajala v seriji: "Najpomembnejša zame je bila finančna varnost družine," je pojasnila mama triletnega Elija, petletne Sienne in desetletne Stelle, ki si je leta 2018 izpogajala zajeten honorar. Ta je letno znašal 20 milijonov dolarjev in tako je postala najbolje plačana televizijska igralka v zgodovini.

"Veste, odločila sem se ostati del ekipe," je razkrila v podkastu Jemele Hill Is Unbothered.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellen Pompeo (@ellenpompeo) on

"Zame osebno je bilo zdravo družinsko okolje pomembnejše od kariere. Sama nisem imela ravno srečnega otroštva. Idejo soprogu in otrokom zagotoviti vesel, srečen in varen dom sem morala uresničiti, da sem zapolnila praznino v srcu. Zato sem se odločila služiti denar, ne pa iskati novih, kreativnih vlog," je nadaljevala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grey's Anatomy Official (@greysabc) on

"Nočem loviti ničesar. Igranje je zame sprva pomenilo veliko lovljenja. Loviti moraš vloge, prositi moraš za vloge, prepričevati ljudi. In čeprav je delo producenta s tega vidika dokaj podobno se zavedam, da sem sedaj na položaju, ko mi ni treba skrbeti za finančno varnost."

Ob tem, da je Pompeojeva na epizodo zaslužila 575,000 dolarjev, je plačilo prejemala tudi za produkcijo sestrske serije Postaja 19 (Station 19).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grey's Anatomy Official (@greysabc) on

V pogovoru se je 50-letna Ellen vrnila v preteklost in spomnila, da se je v Dr. Greyevo prelevila šele, ko je že dopolnila 30 let:

"V serji sem začela igrati, ko sem imela 30 let. Če bi začela bolj zgodaj, pri denimo 25-tih, bi najbrž prenehala, ko bi dočakala 31, 32 let.

Prvo pogodbo sem namreč podpisala za šest let in starost je zagotovo vplivala na mojo odločitev, da vztrajam še naprej. Zavedala sem se, da se bližajo 40-ta in nisem hotela iskati novih vlog, prositi zanje in se dokazovati. Raje sem sprejela dejstva takšna, kot so bila in bila srečna, da je tako."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grey's Anatomy Official (@greysabc) on

Igralka se sicer zaveda, da je dokaj običajno, da igralci prej ali slej zbežijo od likov, s katerimi so zasloveli, a ona je podobo Meredith nekako ponotranjila:

"Razumem, da se igralci hočejo dokazati še v drugih vlogah, jaz pa sem prirasla k svoji. Sem kar sem. Sprejela sem svoje odločitve in z njimi sem zadovoljna. Na vlogo gledam tudi kot na svojevrstno poslanstvo, katerega namen je med drugim razbijati rasne predsodke v medicini. Po zaslugi serije sem šele dobila resničen vpogled v to plat."

Je pa lanskega leta igralka razkrila, kakšna so bila prva leta pri seriji in priznala, da je velikokrat prišla do točke, ko bi najraje odnehala:

"Prvih deset let je bilo na snemanju res toksično okolje," je povedala za Variety:  "Večkrat bi skoraj obupala, a imela sem otroke in morala sem poskrbeti zanje. Po deseti sezoni so se zadeve pred in za kamero izboljšale."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grey's Anatomy Official (@greysabc) on

"Moja misija je postala izboljšati pogoje dela. Kajti škoda mi je bilo zavreči deset let truda in hkrati sem vedela, da končni izdelek ne more izpasti dobro, če je na sceni katastrofa.

Z ekipo smo prevetrili zadeve. Dala sem nekaj pripomb, ustvarjalka serije Shonda Rhimes me je podprla. Bila je čudovita. Dovolila nam je biti mame. Ni nam bilo treba potovati. Ni nam bilo treba zapuščati doma, za kar smo ji bile igralke z otroki zelo hvaležne."

Preberite še: Ross razkril: Prijatelji združeni še ta mesec

Morda vas zanima tudi: Kaj danes počnejo zvezdniki serije Glee


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)