Drama kraljičine vnukinje: sina rodila na tleh

Zara in Mike Tindall sta se razveselila rojstva sina. Ta je na svet prišel v domači kopalnici.

26.3.2021 ob 5:35 | Foto: Jason O'Brien/Gettyimages | Avtor: Š. R.

Drama kraljičine vnukinje: sina rodila na tleh

Kraljica Elizabeta II. je te dni dobila že svojega deseta pravnuka. Njena vnukinja Zara Tindall, hčerka princese Anne, je namreč rodila sina, z možem, slavnim igralcem ragbija Mikom Tindallom sta ga poimenovala Lucas Philipp.

Kot je Mike razkril v svojem podkastu The Good, The Bad and The Rugby, pa se je ob rojstvu odvijala prava drama. Dojenček, sicer že njun tretji otrok, je namreč na svet prišel ekspresno in še preden bi jim uspelo priti do porodnišnice. Zara, sicer jahačica in nekdanja olimpijka, ga je tako rodila kar na tleh v kopalnici.

»Tekel sem v telovadnico po podloge, hitro prinesel brisače, nato pa se je začelo,« je pripovedoval nekdanji kapetan angleške reprezentance. Kot je še povedal, je bila k sreči njuna dula v bližini, druga babica je prišla do njih, ko je bila glavica že zunaj. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Tindall (@zara_tindall)

Njunih dveh hčera Mie Grace in Lene Elizabeth ni bilo doma, sta pa zaradi bratca menda presrečni. Svoje čestitke sta družini že poslala tudi prababica in pradedek, kraljica Elizabeta II. in princ Filip ter dejala, da upata, da bosta novega člana lahko kmalu videla, seveda, ko bodo to dovoljevale razmere. 

Vse se je tako srečno končalo. Zara se menda počuti dobro in se že naokrog sprehaja z dojenčkom, je dejal srečni očka. »Bila je prava borka, tako kot so vedno naše drage. Za to, kar prestanejo med porodom, si zaslužijo naše največje spoštovanje.«

Mike je še pripomnil, da ima porod doma veliko prednosti: med drugim tudi to, da si je lahko že nekaj ur pozneje ogledal tekmo ragbija v družbi novorojenega sina.

Preberite še čudovito kolumno Danaje Lorenčič o materinstvu: Biti mama

Morda vas zanima tudi katere izdelke smo Slovenci razgrabili v ljubljanski Ikei


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)