Demi Moore v svoji avtobiografiji: Za posilstvo pri 15. je bila odgovorna moja mama

V spominih, ki jih je izdala Demi Moore, igralka odkrito pripoveduje o težavnem otroštvu.

24.9.2019 ob 9:10 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Demi Moore v svoji avtobiografiji: Za posilstvo pri 15. je bila odgovorna moja mama

Demi Moore je v svoji čisto sveži avtobiografiji z naslovom Inside Out med drugim razkrila, kakšen je bil njen odnos s starši ter kako je ta vplival na njeno življenje.

V pogovoru z Diane Sawyer v oddaji Good Morning America je 56-letna igralka povzela nekaj najbolj pretresljivih odsekov iz svojega življenja. Med drugim je povedala, da je imela težavno otroštvo, saj je odraščala ob z alkoholom zasvojenih starših bila pri 15. prisiljena v spolni odnos, za kar je bila zaslužna njena mama.

Igralko je mama že v zgodnjih najstniških letih vozila v bare z namenom, da jo bodo moški lahko opazili. Ko je štela komaj 15 let je nekoč prišla domov, kjer jo je čakal trikrat starejši znanec in jo prisilil v spolni odnos. Šele kasneje je Moorova izvedela, da mu je mama dala ključ do njihovega stanovanja in zato zaslužila 500 dolarjev.

V knjigi dogodek imenuje uničujoča prevara in ga še vedno težko sprejema. Na vprašanje novinarke, ali meni, da jo je mama prodala, pa je odgovorila takole: "Globoko v srcu verjamem, da ne. Ni šlo za neposredno transakcijo. A ne morem mimo dejstva, da mu je omogočila dostop do mene in me za vedno zaznamovala."  Kmalu po dogodku je Demi pustila srednjo šolo, se preselila v Los Angeles in začela graditi kariero v Hollywoodu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore

A kot je še povedala v pogovoru, so ji težave sledile. Potem, ko je dobila prvo vlogo v seriji General Hospital je postala žrtev zasvojenosti z alkoholom in kokainom, med snemanjem filma Ogenj sv. Elma (St. Elmo’s Fire), kjer igra eno prvih vidnejših vlog, sta jo leta 1985 direktor in producent poslala na odvajanje, na kar igralka sedaj gleda kot na čudovito darilo.

Ponoven padec

Po več kot 20. letih treznosti je po alkoholu znova posegla v tretjem zakonu z Asthonom Kutcherjem , ki njenih težav z zasvojenostjo ni jemal resno in je ob sebi želel žensko, s katero bi lahko nazdravil s kozarcem vina ali šilcem tekile. Po 18. mesečni zvezi sta si izmenjala prstana, Demi je zanosila in v skoraj šestem mesecu nosečnosti splavila.

Od soproga, kot piše v svoji knjigi, ni bila deležna sočutja in razumevanja, vse bolj je tonila v zasvojenost z alkoholom, zdravili, drogami, se Asthonu podrejala, da bi ohranila zakon in se odtujila od otrok iz zakona z Brucem Williamsom.

Po ločitvi od Kutcherja leta 2013 se je odločila vzeti življenje v svoje roke ter znova premagati odvisnost: "Ko sedaj pogledam nazaj se zavedam, da sem se v odnosu slepila in izgubila sebe. A kot ženska in mati vem, da so nekatere vrednote svete in odločila sem se, da grem z življenjem naprej."

Priporočamo tudi: Ikea: Zimska kolekcija prinaša udobje, druženje in igro in pa 30-minutni čokoladni piškoti, ki so nas sezuli

Preberite še: Nekoč revni, danes bogati: zvezdniki, ki jim bogastvo ni bilo položeno v zibelko

Morda vas zanima tudi: Svetovni zvezdniki, ki so se ločili v rekordno kratkem času


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)