Beyonce – kaj vse je prestala dobitnica največ grammy nagrad v zgodovini

Beyonce je nedavno postala najbolj nagrajena ženska glasbenica z največ grammy nagradami v zgodovini.

20.3.2021 ob 5:35 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: E. N.

Beyonce – kaj vse je prestala dobitnica največ grammy nagrad v zgodovini

Težko bi našli prebivalca našega planeta, ki bi vsaj malce spremljal glasbeno sceno, a še ne bi slišal za Beyonce. V skoraj 25 letih glasbene kariere si je namreč ustvarila močno ime, ki velja za enega od simbolov uspeha v glasbeni industriji. Že od malih nog je bila kreativna – ko je le lahko, je pela in plesala ter se prijavljala na raznorazna glasbena in pevska tekmovanja. Ob koncu devetdesetih pa smo jo imeli priložnost spoznati v skupini Destiny's Child, ki je kaj kmalu obnorela takratno mlado generacijo s spevnimi R'N'B uspešnicami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Ob prelomu tisočletja se je Beyonce podala še na samostojno glasbeno pot in kar pet skladb njenega prvega albuma je zasedlo visoka mesta Billboardovih lestvic. Uspehi so se vrstili, nato pa je sledilo njeno prvo veliko sodelovanje. Posnela je skladbo Crazy in Love, v kateri je svoj del zavzel tudi raper Jay-Z in prelomen dogodek je v njeno življenje prinesel še nekaj novega – ljubezen.

Jay-Z in Beyonce sta postala zvezdi tabloidov in o njuni vezi se je veliko govorilo. Mnogim uspešnim solo albumom je tako v 2018 sledil tudi skupni album z naslovom Everything is Love, ki sta ga takrat že kot mož in žena posnela pod umetniškim imenom The Carters.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

A vrnimo se k Beyonce. Pevka, ki je od nekdaj slovela po svojem perfekcionizmu in trdem delu, je v svetu moderne glasbe postavila kar nekaj pomembnih mejnikov. Izdala je kar sedem solo albumov, sodelovala v več filmih, posnela celo svoj dokumentarni film, v zadnjem času pa postala tudi glasbena producentka. Dokazala je, da sta delo in predanost recept za uspeh ter postala idol mnogim. Navdihuje ženske, prizadeva pa si tudi za enakopravnost temnopolte populacije in v zadnjih letih veliko svoje energije posveča političnim tematikam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Danes njeno ime povezujemo z vplivnostjo in uspehom, a v preteklosti so mediji o Beyonce pisali tudi v povezavi z drugačno konotacijo. Pevka se je spopadala z mnogimi trači in aferami, gotovo najbolj odmevna je bila zgodba o njenem nezvestem možu in incidentu v dvigalu, ki je sledil v povezavi z njeno sestro. Takrat se je za kratek čas umaknila z glasbene scene in se vrnila z eno največjih uspešnic Lemonade, ki še danes velja za skladbo, ki je bila prelomnica v njeni karieri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Skratka, kot vsak znan obraz je doživljela vzpone in padce, pred dnevi pa je na podelitvi nagrad Grammys osvojila že svoj 28. kipec, ki jo je v zgodovino zapisal kot najbolj nagrajeno žensko glasbenico. Njej na čast tako spodaj naštevamo nekatere izmed njenih najbolj znanih skladb in videospotov, ki so jo izstrelili med zvezde.

Preberite še: Poslovil se je duo Daft Punk – kdo se je 28 let skrival pod čeladami?

Morda vas zanima tudi: Zakaj vsi obožujemo fotografije s snemanja filma House of Gucci


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)