Tri naravna zdravila proti krčem v nogah

Zoprno bolečino preprečite s hrano, ki vsebuje veliko kalija, omilite pa s toplimi oblogami.

14.3.2015 ob 12:00

shutterstock_221380246.jpg

Sodite med tiste, ki jih med telesno vadbo pogosto presenetijo neprijetni krči v mišicah, zlasti v nogah? Če vas ta neprijetnost ovira pri vseh vaših aktivnostih, jo premagajte po naravni poti.

Poglejte tri naravne blažilce mišičnih krčev.

S kalijem bogata hrana. Eden od najpogostejših razlogov za krče v mišicah je pomanjkanje kalija v telesu. Da bi organizmu zagotovili dovolj tega elementa, jejte z njim bogato hrano, med katere sodijo banane in krompir. Količino kalija lahko v telesu povečate tudi tako, da vsak dan zjutraj na tešče popijete vodo, ki ste ji dodali žlico jabolčnega kisa in prav toliko medu.

Gibanje. Krče v mišicah med vadbo lahko spodbudi tudi preveč sedenja na delu. Če ste med opravljanjem vašega poklica večinoma prikovani na stol, si po vsaki uri sedenja privoščite nekaj minut gibanja. Tedaj se vsaj temeljito pretegnite, še bolje pa bo, če boste naredili nekaj korakov ali preprostih vaj.

Tople obloge. Ko vas zagrabi krč, pritisnite z dlanjo na mesto bolečine in držite pritisk 15 sekund. Nato popustite in ponavljate, dokler krč ne popusti. Lahko si pomagate tudi s toplimi obkladki ali toplo kopeljo, ki bo sprostila vse mišice.

Dodaten nasvet: Če nič od tega na dolgi rok ne bo pomagalo, poiščite nasvet pri zdravniku.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)