Šest navad, zaradi katerih ste vedno utrujeni

Ste pomislili, da je za vašo utrujenost lahko kriva vaša prijateljica?

28.4.2017 ob 5:27

shutterstock_160384856.jpg

Najti zadostno količino spanca in usklajevanje vsega, kar se vam v življenju dogaja, je lahko res prava umetnost. Prav gotovo se je tudi vam že zgodilo, da ste bili na smrt utrujeni že, ko ste se zjutraj zbudili.

Eno je, če veste, da ste utrujeni zato, ker ste se zabavali pozno v noč, ali pa prebedeli noč za knjigami, nekaj povsem drugega pa, ko se vam zdi, da počnete vse prav in se po osmih urah zbudite takšni, kot bi vas povozil vlak. Takrat je čas, da se malo zamislite in se vprašate, kaj počnete narobe.

PREBERITE še // Sedem korakov do manj stresnega življenja

Mična predstavlja šest nenavadnih vzrokov, ki so pogosto krivec za to, da ste vedno utrujeni.

1. Nosite preveč bremen – dobesedno

Prav gotovo želite dokazati sebi in sosedom, da lahko brez težav v peto nadstropje naenkrat prinesete cel kup težkih nakupovalnih vrečk. A to ni najbolj pametno. Menda velja predvsem za mestna dekleta, da na ramenih nosijo torbice, torbo s športno opremo in še marsikaj drugega, za primere, če se slučajno zgodi kaj nepričakovanega. Če se temu ne morete izogniti, bodite pozorni na to, da skozi dan vsaj zamenjate strani, da ni obremenjena le ena stran.

2. Popijete preveč kave

Čeprav se vam zdi, da brez nje nikakor ne bi preživeli dneva, je lahko prav kava tista, ki vašemu telesu povzroča težave. Kava dehidrira, ko je telo dehidrirano, je bolj utrujeno. Če res ne morete brez kave, si ob vsaki kavi privoščite še kozarec vode.

3. Vaša oblačila so preveč udobna

Ja, prav ste prebrali. Preveč udobna oblačila lahko povzročijo pravo zmedo v vaši glavi. Strokovnjaki naj bi dokazali, da v kolikor so oblačila preveč mehka in udobna, se bo vašemu telesu zdelo, da je čas za spanec.

4. Jeste preveč sadja

Čeprav je zdravo in dobro za vas, ima lahko sadje, v katerem je veliko sladkorja, na koncu tudi ta neprijeten učinek. Nasvet: ko boste naslednjič za malico privoščili sadje, pojejte zraven še pest oreščkov. Proteini in maščobe v njih bodo pomagali procesirati sladkor.

5. Ste pod stresom

Resno? Le kdo danes ni pod stresom. Izogniti se stresu je misija nemogoče. Rešitev, ki lahko pomaga pri obvladovanju stresa in sproščanju je meditacija. 15 minut na dan dela čudeže. Če meditacija ni za vas, si privoščite pol ure sproščujočega branja ali namakanja v kopeli… Privoščite si nekaj, kar vas sprošča.

6. Vaši prijatelji so pod stresom

Če ste eden izmed tistih, ki preveč sočustvujete z drugimi, ima to lahko velik vpliv tudi na vas. Ko mislite, da delate uslugo prijateljici, ki se je pred kratkim razšla s fantom in poslušate njene večurne čustvene izlive, prevzemate nase stres. Res lepo, da ji prisluhnete, a potrebno je najti ravnovesje in včasih postaviti tudi mejo, saj je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za svoje duševno zdravje.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)