Predstavitvena informacija

(Od)rešitev za utrujenost

Aktivnosti so v polnem razmahu. Usklajevanje dela na različnih področjih, tudi zaradi omejitev, zahteva veliko energije. Ko energije zmanjka, se pojavita utrujenost in izčrpanost. Do konca članka boste izvedeli, kaj je vzrok za utrujenost in tudi, kako jo odpravite in si povrnete energijo.

15.11.2020 ob 5:29 | Foto: ARS PHARMAE | Avtor: P. I.

(Od)rešitev za utrujenost

Zakaj smo utrujeni

Utrujenost je, kot rečeno, posledica kopičenja opravil. Množica opravil porablja zaloge in privede do pomanjkanja energije. Vendar ne tiste, ki jo lahko nadomestimo s skodelico kave ali energijsko pijačo. Tukaj gre za celično energijo. V vsaki celici so mitohondriji, energijske tovarne, ki tvorijo energijo v obliki malih molekul, po imenu ATP (adenozin trifosfat). ATP potrebujemo za opravljanje vseh vitalnih funkcij telesa. Za dihanje, presnovo, delovanje možganov, bitje srca, gibanje ...

Kaj porablja energijo

Preobremenjeno telo je v stresu. Ob stresu se sprosti veliko prostih kisikovih radikalov, ki rušijo vse pred seboj in preprečujejo, da bi mitohondriji – energijske tovarne, opravljali svojo funkcijo.

Telo ostane brez vira energije. Ker je poraba energije večja od proizvodnje, sledita utrujenost in izčrpanost, ki zlepa ne mineta. Že zjutraj se zbudimo zdelani, utrujenost pa tudi čez dan ne pojenja in se lahko vleče dlje časa.

Dolgotrajna izčrpanost in utrujenost vodita v adrenalno izgorelost in nazadnje v adrenalni zlom. Po njem pa nikoli več nismo takšni, kot smo bili.

Pozor: vsaka športna aktivnost ob že utrujenem telesu še dodatno pripomore k izčrpavanju.

Ne dopustite, da bi izgoreli, pokličite na pomoč Enduranzo®

ENDURANZA® – št. 1 za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti v Sloveniji (QDAL 2019)

Enduranza® s svojo sestavo vpliva na telo (mitohondrije) tako, da energija nemoteno nastaja. Zmanjša utrujenost in izčrpanost ter preprečuje izgorelost. Vsebuje Abigenol®, acerolo, železo, vitamina B1 in D3 ter minerale.

Zaupanje vanjo potrjuje dejstvo, da je že tretje leto zapored na prvem mestu v Sloveniji za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti. Zadostuje že 1 tableta dnevno. Za obnovitev energijskih zalog se svetuje neprekinjeno jemanje vsaj 14 dni, ob hudi izčrpanosti in utrujenosti pa vsaj tri mesece.

Za več informacij kliknite TUKAJ

Kaj o Enduranzi menijo drugi uporabniki (mnenja so delili na družabnih omrežjih):

V kolikor želite prebrati še več mnenj poglejte TUKAJ.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Enduranza® proti utrujenosti in izčrpanosti

Ena najmočnejših zaščit telesa pred izgorelostjo je Enduranza®. Po mnenju obiskovalcev lekarn številka 1 proti utrujenosti in izčrpanosti.

 

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)