Nujno branje za vse, ki jim drgnjenje stegen greni poletje

Če vas drgnjenje stegen v poletnih dneh spravlja v slabo voljo, potem je to nujno branje za vas. Predstavljamo nekaj rešitev za nadlogo, ki pesti veliko žensk.

23.6.2021 ob 5:05 | Foto: GettyImages, AboutYou, Boohoo, Lekarnar, Moja-lekarna | Avtor: P. Pa.

Nujno branje za vse, ki jim drgnjenje stegen greni poletje

Poletje je končno tu, vroči in sončni dnevi pa kar kličejo po lahkotnih poletnih oblekah. In če so za nekatere krila in obleke v poletnem času povsem logična izbira, se druge ženske poleti za plapolajoče obleke ne odločajo rade. Zakaj? Kriva so stegna in znoj. Vam zveni znano? Dražeč, srbeč in pekoč občutek, ko se potni stegni drgneta drug ob drugega, je lahko eden izmed ključnih razlogov, zakaj nekatere ženske ne marajo poletja in vročih dni.  

V zadnjih letih so se na tržišču pojavili tudi preparati in pripomočki, ki olajšajo življenje tem, ki jim potna stegna grenijo poletne dni. Kaj učinkuje in kaj uporabiti, če teh pripomočkov nimate doma, preberite spodaj. 

Široke podvezice

Na spletu in v trgovinah lahko kupite široke zaščitne podvezice, ki imajo na notranji strani silikonsko plast. Ta poskrbi, da podvezice ostanejo na svojem mestu. Najdete jih v najrazličnejših barvah, odtenkih in vzorcih. Postale so celo tako priljubljene, da so pogosto razprodane.

Spletna stran boohoo

Pajkice ali hlačke za oblikovanje postave

Vse bolj priljubljene in praktične so tanke pajkice, ki jih dekleta oblečejo pod krilo, ali pa hlačke za oblikovanje postave. Razlikujejo se po materialu, obliki in seveda tudi ceni. 

Spletna stran AboutYou

Kreme, geli in spreji

Obstjajajo različne kreme in geli, ki preprečujejo nastanek žuljev in odrgnin. Mnoge so prvenstveno namenjene športnikom, a jih lahko uporabimo tudi kot zaščito za stegna. Takšni so na primer pjuractive 2skin gel, ki na koži naredi nekakšno zaščitno plast ali pa 2Toms SportShield roll-on. Gele in kreme boste našli v lekarnah, specializiranih trgovinah ali celo v nekaterih trgovinah s športno opremo.

Spletna stran lekarnar in moja-lekarna

Domača prva pomoč

Če nič od naštetega nimate pri roki, pa boste v svoji zbirki zagotovo našli kakšen peparat, ki bo vsaj za nekaj časa ublažil nadležno drgnjenje. Kožo lahko namažete z vazelinom, nanjo nanesete otroški puder, karitejevo maslo ali kokosovo olje.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)