Nov korak pri pomlajevanju nožnice pri nas

Neinvazivno pomlajevanje in preventivno odpravljanje inkontinence.

8.8.2017 ob 4:55

hlacke_ThinkstockPhotos-77280508.jpg

Pomlajevanje nožnice ni nov estetski in medicinski postopek, a se je do zdaj te lahko izvajalo kirurško ali z laserjem. Neboleč, radiofrekvenčni nekirurški postopek, ki traja od 20 do 30 minut in ponovno vzpostavlja ravnovesje metabolizma celic ter zateguje vaginalno tkivo, po potrebi preoblikuje tudi zunanji videz spolovila, pa je novost na tem področju.

»Imamo torej radiofrekvenčni aparat, s katerim ne posegamo globlje v tkivo. Radiofrekvenca preoblikuje zunanje spolovilo. Hidracija in prekrvavljenost tkiva pomagata k vzpodbujanju kolagena, ki je ključen za vitalnost. Oba morata sodelovati, da dosežemo učinek, oba stimulirata naravne procese, stimulirata telo, da se samo obnavlja. Preoblikovanje ima torej tudi svoj zdravilni učinek, prekrvavljenost sramnih ustnic in klitorisa pomeni večjo občutljivost,« pravi dr. David Valenti iz Medicinskega centra Term Portorož.

Po besedah dr. Valentija radiofrekvenca s toploto stimulira telo, da samo začne ustvarjati kolagen in sproži procese obnavljanja. »Učinki so vidni takoj. Nožnica namreč nabrekne, se prekrvavi, stene nožnice se skrčijo in podprejo celotno medenično dno. Pri tretmaju se posvetimo z enako pozornostjo tudi zunanjosti (sramnim ustnicam), učinek lahko ženska opazi takoj in razume, kaj se dogaja od znotraj.«

Namen tretmaja ni zgolj estetski, temveč s pomočjo vaginalne toplotne fizioterapije lajšajo težave ohlapne nožnice, urinarne inkontinence, genito-urinarni sindrom v menopavzi, preoblikujejo sramne in odpravijo suhost vagine pri motnjah orgazma ustnice. »Ne pozabite, da je klitoritis edini organ (in imate ga samo ženske) na človeškem telesu, ki služi samo užitku,« pravi dr. David Valenti.

Po besedah sogovornika je postopek povsem varen in vedno poteka pod zdravniškim vodstvom. »Stranskih učinkov ni. Postopek traja pol ure, videti pa je tako, da pacientka leže na ginekološko mizo. Postopek ne boli, vse skupaj spominja na ginekološki ultrazvočni pregled. Po posegu živi normalno naprej. Takoj lahko ima spolne odnose, le isti dan se ni priporočljivo kopati v bazenu,« pojasnjuje dr. Valenti in dodaja, da je radiofrekvenčna terapija odlična preventiva. »Ob hkratnem izvajanju Keglovih vaj lahko popolnoma preprečite razvoj urinarne inkontinence. Radiofrekvenca pravzaprav vzpodbudi vaše telo, da kondicijo medeničnega dna aktivno vzdržujete kar samo.«

Postopek je treba ponoviti še dvakrat v treh do štirih tednih, paket treh tretmajev pa stane 800 evrov.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)