14.7.2016 ob 10:05
Lubenica ni zaman imenovana kraljica poletja. Ohlajena prinaša prijetno osvežitev, učinkovito navlaži ter zaradi bogastva vitaminov, mineralov in antioksidantov razvaja tako dušo, kot telo. Hkrati je zaveznica vseh, ki bi se radi znebili kakšnega kilogramčka ali zgolj dodobra prečistili svoj organizem.
Več nasvetov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.
Obstaja pa zvijača ali bolje rečeno, dodatek, s katerim bo še sočnejša in okusnejša. Ne gre za čudežno sestavino, pač pa za začimbo, ki jo nedvomno imate doma. To je sol.
Narezano lubenico torej začinite s ščepcem soli. Čeprav je kombinacija na prvi pogled malce neobičajna, se spomnite klasične italijanske sladko-slane predjedi: melone in pršuta. Tekne, kajne?
Tudi pri lubenici bo sol poudarila okus sočnega sadeža in imeli ga boste še raje.
Sicer pa slastna velikanka ni edino živilo, katere okus poudari sol. Z njihovo pomočjo bodo okusnejši tudi kava, vroča čokolada in zeliščni čaji.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar