Mami, spravi se v formo!

Si tudi ti ena izmed tistih, ki jo ob besedah poporodna telovadba zmrazi po celem telesu? Se večkrat znajdeš v situaciji, ko si praviš »Jutri pa res začnem!« ali pa se sprašuješ »Kdaj naj ob vsem tem najdem čas še za to?«.

9.7.2018 ob 1:50

Ana_borotalco_1.jpg

Kljub temu, da je čas materinstva nekaj najlepšega, je hkrati tudi naporno in zahteva veliko energije. S tem se strinja tudi Ana Žontar Kristanc, mamica dveh sinov, ki je zaradi svoje strasti do kuhanja in pomanjkanja energije z vadbo dolgo odlašala tudi sama.

Temu je pred kratkim naredila konec in s pomočjo osebne trenerke Nuše Gnezda ugotovila, da se zaradi gibanja počuti veliko bolje, vidni rezultati pa so seveda pika na i. Da boš tudi ti sama samozavestneje zakorakala v poletje, predstavljamo niz vaj za raven trebušček in dvignjeno zadnjico ter dodajamo nasvet, kako se lahko brezskrbno prepustiš intenzivni vadbi in pozabiš na neprijeten vonj.

Kulinarična navdušenka Ana se je po več kot letu dni od poroda odločila, da se končno znebi odvečnih kilogramov, ki so se ji nabrali v zadnjem času. »Moja odločitev ob začetku vadbe in programu limfne drenaže je bila, da pazim na količine in se ne odpovedujem hrani. Menim, da je 'štos' le v količinah. Če si torej zaželim košček čokolade, je pri meni vedno odgovor ja,« nasmejano prizna Ana.

Sama zase pravi, da ni ravno ljubitelj telovadbe, zato se je odločila za pomoč osebne trenerke Nuše Gnezda, ki ima podobne poglede in razume njeno odločitev, da poleg telovadbe ne razmišlja o dieti. »Treningi tako hitro minejo, nikoli niso monotoni, vaje se ves čas spreminjajo. Zanimivi so, Nuša je pravi sonček in že zaradi njene družbe komaj čakam, da grem,« z navdušenjem pove Ana, medtem ko nam zaupa svoje prve vtise. 

Ana_borotalco_2.jpg

Največ težav ji je povzročal ravno predel okoli trebuha, zato sta začeli s poudarkom vaj za trebušne mišice. Skupaj z Borotalco Active sta pripravili dva sklopa video vaj, ki vam bosta v pomoč, da svoje telo spet spravite v formo. Vaje so skrbno izbrane in jih lahko opravlja čisto vsak, saj ne potrebujete nobenih pripomočkov in so primerne tako za mamice po porodu kot tudi nosečnice.

V prvem sklopu vaj predstavljata Ana in Nuša na Aninem blogu tri vaje za krepitev trebušnih mišic, vajo »medvedek«, vajo »žužek« in vajo »stranska deska«. Predvsem zadnja je pogosto izvedena narobe, zato si pozorno oglejte posnetek, kako se jo izvaja pravilno. V drugem sklopu pa predstavljata vaje za učvrstitev zadnjice, vajo »stranski odmik kolka«, vajo »dvig bokov ob klopi« in »dvig noge na vseh štirih«. Pa še opozorilo, pazite na hrbtenico, ki mora biti med izvajanjem vaj ves čas v nevtralnem položaju. »Na hitro se zdi preprosto, vendar ljudje med telovadbo radi zakrivimo ali popačimo vajo ter si na koncu tako naredimo več škode kot koristi,« še doda.

Ana_Borotalco_3.jpg

Ana pravi, da tako kot ona tudi njena okolica že opazi rezultate: »Očitno so Nušini treningi zares dobri, pa še normalen jedilnik imaš lahko in vseeno oblikuješ telo. Letos bom res z veseljem zlezla v kopalke.« Prizna, da že po treh pravilno izvedenih ponovitvah konkretno čutiš celoten trup in mišice, telo »zaštarta« in se začne potiti. Tako njeni odločnosti ves čas dela družbo njen zvesti zaveznik, novi dezodorant Borotalco Active. Ste vedeli, da slovi po tem, da bolj ko se potiš, bolj deluje? Odlikuje ga nova tehnologija Odor-Converter™, ki Ani omogoča, da lahko brezskrbno skače in telovadi, hkrati pa se poti in še lepše diši. Mamljivo, kajne?

Borotalco_linija-produktov_bela.jpg

Borotalco Active navdušuje z 48-urnim delovanjem in novo napredno tehnologijo Odor-Converter™. Inovativna tehnologija Odor-Converter™ vsebuje posebne mikrokapsule. Te se aktivirajo ob potenju in gibanju ter sproščajo dišave ravno takrat, ko jih najbolj potrebujete. Torej, bolj ko se potite, bolj deluje in lepše dišite. Pa še brez alkohola je. Na voljo v dveh različicah, Borotalco Active Citrus & Lime za tiste, ki kot Ana, obožujete vonj citronke in limete, in Borotalco Active Sea Salt za tiste, ki vas navdušuje vonj po poletju in morju. 

Fotografije: Kristijan Žontar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)