12.10.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.
Torej: radi imate ohrovt, brokoli, buče, radič in solato, a nikakor se ne morete pripraviti do tega, da bi pojedli kakšno jabolko, pomarančo ali vsaj banano. Skratka: jeste veliko zelenjave, ne marate pa sadja in sprašujete se, če s tem ne ogrožate zdravja. Women's Health ima za vas odgovor.
Kot je namreč pojasnila prehranska strokovnjakinja Rhiannon Lambert, je skrb v tem primeru odveč: "Če so vaši obroki uravnoteženi in vključujejo veliko različne zelenjave, se vam s tem, da ne jeste sadja, ni treba obremenjevati. A ključ je v pestrosti. Samo korenje ne šteje …"
Naj bo raznoliko
Lambertova zato priporoča različne kombinacije brokolija, paprike, paradižnika, ohrovta, jajčevcev, korenja, bučk, skratka čim bolj pisane množice zelenjave:
"Na takšen način bo telo dobilo dovolj vitaminov, mineralov in vlaknin. Zlasti v prid primerne količine vitamina C večkrat posegajte po surovih pridelkih. Če seveda niti pomisliti ne smete na to, da bi smutiju dodali kivi."
Preberite še: Sadje in zelenjava odganjata stres
Morda vas zanima tudi: Je paradižnik bolj zdrav kuhan ali surov? (dejstva o najbolj zdravi zelenjavi)
oddajte komentar