Devet mesecev nežnosti in ustrezne nege

Med nosečnostjo se ženske trudimo kar najbolje poskrbeti za svojega malčka ter mu zagotoviti ustrezno in zdravo okolje za pravilen razvoj.

24.6.2016 ob 7:00

V tem času pa nikakor ne smemo pozabiti nase, saj se način našega življenja in skrb zase pokažeta ravno na otroku. Zato je pomemben del nosečnosti tudi ustrezno intimno zdravje vsake bodoče mamice. 

Aktivna nosečnost

V veselem pričakovanju mlade mamice navdušeno hitijo po nakupih za svojega malčka, vneto urejajo ustrezen kotiček za otročička in nestrpno pričakujejo njegovo rojstvo. Prepričani smo, da ste se ob vseh teh aktivnostih vprašale, kako čim bolj poskrbeti za nego intimnih predelov.

Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije priporoča intimna mila Chilly in intimne robčke, saj jih imaš lahko vedno pri roki. Še posebej prav ti bo prišel moder Chilly z antibakterijsko formulo, obogateno z naravnimi izvlečki žajblja in timijana za dodatno zaščito. Nikakor pa ne smeš pozabiti na ustrezno prehrano. Za zdravo mamico in dojenčka je potrebno zaužitje zadostne količine vitaminov in mineralov, ki so predvsem v sadju in zelenjavi. 

Robcki aktiv formula.jpg

Kaj pa pravilna nega?

V devetih mesecih se žensko telo in hormoni močno in hitro spreminjajo. Zato ženska postane nekoliko bolj nagnjena k intimnim infekcijam, ki otežujejo nosečnost. Povišana raven estrogena po navadi naredi ženske intimne predele bolj dovzetne za bakterije, kar povzroči številne iritacije in infekcije.

Dobro je, da si med pričakovanjem pozorna na nekaj dodatne intimne nege, ki ti jo ponuja tudi nežna svežina rožnatega intimnega mila Chilly Delicate, in pitje veliko tekočine. Pomemben nasvet je tudi ta, da kljub občutku povečane potrebe po umivanju, intimnih predelov ni dobro pretirano umivati. Zagotovo že veš, da je uporaba bombažnega perila in bombažnih brisač nujna za ustrezno intimno higieno. 

Robcki roza formula.jpg

Chilly bo nežno poskrbel zate

Z dnevnimi preventivnimi ukrepi in uporabo intimnih mil Chilly boš lahko v vseh devetih mesecih pričakovanja veselo in sproščeno uživala v majhnih in nežnih trenutkih ter se hkrati zaščitila pred morebitnimi infekcijami. Chilly ti želi obilico srečnih trenutkov!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)