Predstavitvena informacija

5 vrhov, ki jih lahko osvojiš tudi jeseni ali pozimi

Proti koncu leta je obisk hribov še posebej čaroben. Zaradi nižjih temperatur je hoja navkreber prijetnejša in manj naporna; pisane barve in svojevrstna mistika, v katere se ovije narava, pa pohod naredijo še lepši in zanimivejši.

28.10.2019 ob 5:25 | Foto: Getty Images; Grancereale | Avtor: P. I.

5 vrhov, ki jih lahko osvojiš tudi jeseni ali pozimi

Slovenija je zaradi razgibanosti pokrajine polna slikovitih pohodniških poti, na katere se lahko v optimalnih vremenskih razmerah z družino, prijatelji ali fantom podaš tudi jeseni in pozimi. Za tvoj enodnevni rekreativni oddih smo izbrali pet takšnih izletniških točk.

 

Pred odhodom preveri vremensko napoved, se primerno obleci (za vsak primer vzemi še kako dodatno spodnjo ali navadno majico) in ne pozabi na vodo ali čaj ter polnovredno malico, kot so piškoti Grancereale, ki te bodo nasitili in ti dali energijo. Ker so narejeni iz polnovrednih žit, polnozrnate moke in sadja, so polnega, naravnega okusa in se krhko drobijo v ustih. Več o njih si preberi tukaj.

 

Mogočna kraška planota

Tisti, ki so bili že večkrat na Nanosu, bodo znali povedati, da nanj vodita dve poti, ki ju imenujejo kar »ta kratka« in »ta dolga«. Slednja vodi mimo cerkvice svetega Hieronima, ob kateri lahko postojiš in posnameš kakšen selfi. Ne pozabi na vetrovko in trak ali kapo, saj na vrhu planote tudi močno piha.

 

 

Zeleni biser nad dolino Soče – Krnsko jezero

Vzpon do največjega visokogorskega jezera na višini 1385 m začneš pri Domu Klementa Juga v Lepeni, kjer tudi parkiraš. Po kakšni uri in pol hoda te bo na cilju pričakalo veličastno smaragdno zeleno jezero, na katerem si lahko spočiješ oči, kaj prigrizneš in občuduješ neokrnjeno naravo, ki ga obdaja.

 

Kraljica narcis

Golica, hrib v zahodnih Karavankah, je malodane postala nacionalni simbol, ko je zaslovela po zaslugi Avsenikove polke, ki je priljubljena tako pri nas kot v tujini. Golica je najbolj obiskana aprila in maja, ko jo prekrijejo divje narcise, če jo obiščeš zdaj, pa tudi lahko uživaš v lepih razgledih in na kateri od lesenih klopi v miru pomalicaš.

 

Kjer so čarovnice doma

Če si kdaj obiskala pustovanje v Cerknici ali vsaj slišala zanj, veš, da je eden tamkajšnjih najbolj prepoznavnih pustnih vozov podoba čarovnice Uršule. Legenda pravi, da z drugimi čarovnicami prebiva na Slivnici, 1114 metrov visokem hribu nad Cerkniškim jezerom. Pot do koče, v katere zavetju se lahko okrepčaš, vodi čez pašnike in ni zahtevna. Nagajivi sončni žarki ali koprenaste meglice ti bodo vzbudili radovednost o skrivnostih presihajočega jezera in temnih gozdov, ki ga obdajajo.

 

Planina s pogledom, ki seže daleč čez meje

Pohod na planino Javornik pri Črnem Vrhu vodi po gozdni poti čez razgiban teren in hitro mine. Če se ne bojiš višine ali imaš preprosto rada izzive, lahko splezaš na razgledni stolp, od koder se v jasnem vremenu vidi vse do Dolomitov.

Si za akcijo?

Če se rada vrtiš po kuhinji in k ustvarjanju pritegneš tudi družbo, pa naj bodo to otroci, prijateljice ali partner, se lahko vsi skupaj pozabavate in pripravite sladko polnovredno malico za na pot. Vse, kar potrebujete, so piškoti Grancereale in ovseni kosmiči.

 

OVSENO-PIŠKOTNE KROGLICE ZA NA POT

Sestavine:

200 g fino mletih ovsenih kosmičev

100 g mletih piškotov Grancereale CIOCCOLATO

2 žlički chia semen
1/4 dcl rastlinskega napitka (mi smo uporabili riževega)

100 g arašidovega masla

1/2 žličke cimeta

3 žličke medu

50 g mletih orehov

Chia semena čez noč namočite v rastlinskem napitku. Vse sestavine zmešajte z roko in gnetite, da bodo enakomerno povezane. Oblikujte jih v kroglice in povaljajte v mletih orehih. Postavite za najmanj eno uro v hladilnik, da se strdijo. Spakirajte v posodico s pokrovom in vzemite s seboj v službo ali na izlet.

 

 

Piškoti Grancereale vsebujejo skrbno izbrane preproste, kakovostne in kontrolirane sestavine. Vseh pet vrst: klasične CLASSICO, hrustljave CROCCANTE, čokoladne CIOCCOLATO, sadne FRUTTA in ječmenove DIGESTIVE odlikujeta odličen okus in visoka hranilna vrednost, s čimer obogatijo tvoj dan. Sodijo prav v vsako torbo in nahrbtnik, ko greš v službo ali na izlet. Lahko so tvoj zajtrk, malica ali pa odločilna sestavina cheesecakea, torte ali pite, s katero boš vedno požela aplavz. Za navdih spremljaj njihovo facebook stran.

 

Ugrizni v dan in ujemi moč narave s piškoti Grancereale.

 

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)