Tina Maze končno objavila fotografijo svoje hčerkice Anouk!

Naša vrhunska smučarka Tina Maze nas je razveselila s čudovito fotografijo. Mimogrede, poznate njeno ljubezensko zgodbo z Massijem, o kateri bi lahko posneli tudi film?

28.4.2019 ob 4:47

tina_maze_andrea_massi_hcerka_hci_druzina_.jpg

Na svojem instagramu je namreč objavila zgornjo fotografijo, na kateri v rokah drži svojo enoletno hčerkico Anouk in jo tako prvič pokazala javnosti.

Ob strani jima stoji partner in očka Andrea Massi, ob objavi fotografije pa je Tina zapisala: "Winter LOVES us and WE love HER!"


Ali poznate njuno ljubezensko zgodbo?


Da sta Tina in Andrea spisala edinstveno zgodbo o uspehu v alpskem smučanju je jasno, redki pa vedo, kako se je začela njuna ljubezenska zgodba. O tej je Tina iskreno spredogovorila v knjigi Jaz. Tina., biografskem romanu, avtorja Vita Divaca, ki je izšel leta 2017.

Takole gre … (sledi izsek iz knjige)

Andrea ji je največ dal leta 2006, ko je stopil na njeno stran, z njo obupaval na treningih, jo sprejel v svojem okolju in ji prvič pokazal, da se za njegovo masko skriva najbolj nedolžen fantek s trdo in ne prav pravično osebno zgodbo. 

--> SVEŽE: Ekskluzivni intervju za Mično, v katerem Tina Maze pove: Materinstvo je bilo zame že od nekdaj glavni smisel življenja. Ne šport. <---

tina_maze_andrea_massi_1.jpg

“Najina zgodba se je začela veliko prej kot z ekipo Team to aMaze. Kot kondicijski trener ženske A-ekipe, v kateri so bile vse “vražje Slovenke”, nas je Andrea vedno zabaval s svojo simpatično govorico, saj je sprva imel s slovenščino kar nekaj težav.

Imel je visoko, svetlolaso dekle iz gorice z imenom Vanja, ki je bila tudi nadvse simpatična. Edino, kar nam ni bilo všeč, je bilo njegovo “teranje”, saj smo kar naenkrat trenirale nenormalno veliko in bilo je zelo težko. Vedel je, kaj dela. Me, smučarke, pa nismo bile vajene trdega dela, saj nam je bila kondicija takrat manj pomemben dejavnik v našem delu.

Andrea, ki je kot otrok želel tekmovati, je bil tako zaljubljen v smučanje, da je doma pustil vse - hišo, pse, dekle, službo profesorja športne vzgoje - in zgrabil priložnost! Kljub temu, da so trije haskiji ostali sami (dočakali so 18 let), dekle odšlo svojo pot, hiša pa je brez toplote in šepeta ljudi samevala, je zanj smučarkska zgodba njegov največji uspeh v življenju.

Čeprav ga prepričujem, da je sam en velik uspeh, še vedno sanja, kako bi bilo, če bi imel normalno otroštvo - mama mu je umrla pri petih letih, oče pri trinajstih.

Andrea je na trenutke zelo naporen sogovornik, zato sva se večkrat sprla, že ko nisva bila par. Takrat so seveda najbolj uživali navzoči, ki so se smejali. Ravno to je bil razlog, da smo prekinili sodelovanje. Leto dni je preživel doma in doživel velike travme, med maratonom pa ga je kap opozorila na zdravje. Na srečo ni pustila posledic, verjamem pa, da je naredila tako imenovani “klik” v njegovi glavi.

tina_maze_andrea_massi_.jpg

Ko sem ga naslednjič srečala, je bil popolnoma drugačna oseba. Povsem umirjen. Drugačen, kot sem ga poznala. Sama sem izrazila željo, da se vrne, ker sem v sezoni 2005/06 pod vodstvom smučarskega trenerja Janija Hladnika in kondicijskega trenerja Sama Furlana zaradi pomislekov o njegovem delu lenarila in nisem delala nič. Anžoh in trenerji so se odločili, da prve tri tedne delam po individualnem programu v Gorici. Andreo je čakala težka naloga, saj sem bila zares slaba. Klub temu ni obupal. In takat, pravi Andrea, se mi je življenje zopet začelo zapletati.”

Iskrica ljubezni je preskočila leta 2007, ko je Tina veliko časa preživela v Gorici na kondicijskih treningih. To je bilo obdobje, ko je iskala mirno okolje in notranji mir.

Takratni šef reprezentance Rasto Anžoh je v kriznem obdobju razumel, da zaradi zaostajanja za konkurenco celotna ekipa Slovenk nujno potrebuje velik odmerek kondicijskih priprav.

“Ker ima Massi veliko prostora v hiši, sem bila njegova gostja. Dolge priprave, odlično podnebje v Gorici in novi ljudje so me navdušili in želela sem ostati. Vse skupaj mi je priraslo k srcu - Andrea, njegovi prijatelji, hiša, drugačen način življenja, klima, mirno italijansko okolje, predvsem pa, da sem v njem videla ranljivo in občutljivo osebo. Tega prej nisem opazila, saj je to svojo drugo plat uspešno skrival. Tako, kot jo tudi zdaj. Pika na i pa je bila gardenija, ki mi jo je prinesel na posteljo po popoldanskem spancu.”

Pri Andrei se je počutila izvrstno. Nobene želje ni imela, da bi se vrnila domov. Ni bila prepričana, ali bosta mama in oče sprejela zvezo s šestnajst let starejšim trenerjem.

“Zame so bili to najtežji čustveni trenutki, ko me oče ni hotel razumeti. Pravzaprav se je vedno vtikal v moje fante. V letih, ko sem bila mladostniško zaljubljena, mi je vedno govorila, da ljubezen ni dobra za šport. Težko mi je bilo razumeti, da ti nekdo prepoveduje nekaj tako lepega, da bi uspel v športu. No, saj zdaj ne več, ampak takrat …

Z Andreo mi je vedno tako lepo, ker vem, da mi bo vedno povedal, kar si misli, brez zadržkov in rpedsodkov. Sama se včasih kar čudim, kako je lahko tako odprt in neposreden. Ljubim ga, čeprav ga na trenutke sovražim, ampak to samo zaradi športa. Neskončno sem ponosna na naju. Z njim se nisem bala nobene ovire, ker sem vedela, da bo vedno ob meni. Zame je bila to tekma življenja, ki je vredna veliko več od športne tekme. Massi zna uživati. Nikoli se ne bo plazil po kolenih, vedno je ponosen! Tako visok, pa ne v centimetrih, da lahko samo sanjam stati ob njegovem boku. Ob njem sem se prvič v življenju počutila majhno.”

Tina in Andrea zveze nista skrivala pred sotekmovalkami (prva je zanjo na treningu v Čilu izvedela Maruša Ferk) niti pred trenerji oziroma strokovnim štabom. Sestanek na smučarski zvezi, kose zberejo vsi trenerji, tekmovalke, pomočniki, serviserji, fizioterapevti in direktor, ji je ostal za vedno v spominu po tišini, ko se nihče ni strinjal in tudi ne nasprotoval temu, da Massi ostane v ekipi.

Oglasil se je samo eden izmed serviserjev, Andrej Perovšek, ki je navdušeno rekel, da mu je prav. Tina je ob tem začutila neverjeno olajšanje. Tisto sezono je pod vodstvom Klemna Berganta in Rasta Ažnoha prvič v zgodovini slovenskega ženskega smučanja zmagala v smuku.

Konec sezone se je trenerska postava zamenjala … Za šefa ekipe je prišel Božo Jaklin, ki pa Massija zaradi ljubezenskega razmerja s tekmovalko ni želel v reprezantanci.

Na koncu kariere se mu Tina lahko po svoje tudi zahvali, saj je pospešil njeno odločitev o samostojni ekipi in preobrazbi, v kateri se je rešila zakompleksanosti majhnega naroda." smo izvedeli v knjigi Jaz. Tina., ki jo priporočamo v branje, saj se v njej 'skriva' še marsikatera druga podrobnost iz življenja naše imenitne športnice.


Pripravila: Š. S.

Foto: Tomi Lombar/Delo, Sašo Radej, instagram Tine Maze

Preberite še: Zala Đurić Ribič o bolečini in paniki ali pa O kakšnem moškem prepeva čudovita Katarina Čas? Preverite sami! (video)

Ne spreglejte tudi: Zvezde plešejo 2019: Takšna lepotica je hči Tine Gorenjak


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)