Nagradna igra: Prepoznavanje čustev z Rožletom

Simpatični samorog Rožle pomaga otroku prepoznavati čustva.

5.12.2020 ob 5:40 | Avtor: Da. M.

Nagradna igra: Prepoznavanje čustev z Rožletom

Izbruhi jeze, joka in cepetanje na mestu so pri otrocih največkrat posledica nezmožnosti izražanja čustev. Ravno zato se vedno več govori in poudarja, da moramo otroku pomagati pri prepoznavanju njegovih občutij ter mu tako odpirati in prikazati ta svet, ki kroji naše počutje, zavedanje, obnašanje in nenazadnje našo osebnost.

Skozi knjige iz zbirke Prepoznavam čustva, ki je izšla pri založbi Primus, bo otrok lahko z Rožletom spoznaval, kaj pomeni sramežljivost, kako je, ko smo ljubosumni, zadovoljni, jezni, žalostni in celo, kakšne občutke v nas vzbuja strah.

Avtorica Aurélie Chien Chow Chine, ki je poskrbela za ilustracije in besedilo, nam v knjigah predstavi sofrologijo, sodobno metodo sproščanja, ki vključuje nadzorovano dihanje, globoko sproščanje, osredotočenost in vizualizacijo ter preusmerja pozornost k telesni drži, ravnotežju in gibanju.

Sofrologija je predstavljena skozi prikupnega samoroga Rožleta, ki se, tako kot mi, ne počuti vedno enako. Skupaj z Rožletom bo otrok tako spoznaval občutja in tista neprijetna tudi premagal oziroma ubesedil.

Rožletovo doživljanje + dihalna domišljijska vaja = neprijetno čustvo izgine

V nagradni igri, ki poteka na našem Instagramu, bomo podarili 3 knjižice.

Rožle je ljubosumen - Danes je Rožle ljubosumen. Zdi se mu, da se vsi ukvarjajo s sestrično Lijo.

Rožle je sramežljiv - Danes mu je nerodno. Ima rojstni dan in je v središču pozornosti. Poglej, kako si bo povrnil dobro voljo.

Rožle je zadovoljen - Danes je Rožle zadovoljen. Ne gre v vrtec in lahko bo počel, kar ga veseli. Poglej, kako bo širil svoje zadovoljstvo.

Skočite na naš Instagram profil in sodelujte v praznični nagradni igri.

Rožle je majhen samorog, podoben vsem drugim, morda pa tudi ne … Ima čarobno mavrično grivo in rep, ki spreminjata barvo, ko ga prevzamejo čustva. Zbirka Prepoznajmo čustva je izšla pri založbi Primus, v prevodu Irme Toman, cena posamezne knjige je 9,90 evra

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)