Nagradna igra: Podarjamo Knjigo za velike punce

Zabavna knjižica, v kateri se bodo našle vse velike punce.

3.4.2018 ob 9:30

knjiga_punce.jpg

Knjiga za velike punce je ljubka darilna knjižica, ki velike punce upodobi na svež in humoren način. V njej se bo prepoznala vsaka ženska, kajti velika punca je žena, mama, hči, prijateljica, tekmica, delavka, šefica, babica, čarovnica in boginja, daleč od popolnosti in ne nujno vse našteto, vendar obenem tudi precej več kot to. Živini stripi se tematsko sprehodijo čez mite in stereotipe o ženskah, protislovja, na katerih temelji življenje, ter navade in razvade, ki nam popestrijo življenje. S tem nas zabavajo, hkrati pa navdajajo s samozavestjo in pogumom.

Ali drži, da velike punce nismo praktične, ambiciozne, da nas pretirano skrbi in da se ne spoznamo na računalnik? Smo resnično slabe voznice? Ali nas nakupovanje sprošča? Smo lahkoverne in naivne? Potrebujemo veliko prtljage? Kako nam teče čas, kako praznujemo in kaj nas motivira?

strip_punce.jpg

Velike punce, pravi Živa Šorn, imamo veliko srce. Naš um deluje tudi po principu 1+1=3, brihtne buče pa ne opredeljuje barva las. Imamo optimističen pogled, ki sveta ne vidi črno-belo, temveč v tisočerih odtenkih mavrične resničnosti. Naše močne noge stojijo na trdnih tleh in so hkrati vedno privzdignjene nekaj centimetrov nad resničnostjo. Velike punce smo lahko vse, kar hočemo biti – in smo tudi ponosne na vse to!

»Včasih se sprašujem, kaj je sploh drugače, zdaj ko sem velika punca – še vedno se moram ves čas učiti novih stvari, dokazovati, da zmorem stvari opraviti dobro in povsem sama, in redkokdaj lahko kaj napravim čisto po svoje. Je pa res, da zdaj dosežem čokolado in steklenico vina na najvišji polici in da me nihče ne more poslati spat. Pravzaprav je lepo biti velik,« pravi avtorica Živa Šorn, ki je sociologinja, podjetnica in pisateljica, pa tudi žena, mama in ne nazadnje: Velika punca.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)