Mičnini predlogi za počitniško branje

Kdaj brati, če ne sedaj?

13.7.2017 ob 2:50

knjige_rachel-lees-267187.jpg

Poletje je odličen čas za branje. Veliko prostega časa imamo za lenarjenja in uživanje v parku ali na plaži. Seveda, s knjigo v roki. 

Okusi so različni in tudi pri izbiri knjig, si nikoli nismo enotni. Nekateri ne morejo brez ljubezenskih romanov in ob branju napetih kriminalk sploh ne uživajo. Medtem ko drugi svoje možgane sproščajo z nekoliko strokovno, vendar zanimivo in in ob enem sproščeno literaturo.

Če pa se še to poletje, v vaših rokah ni znašla knjiga, ki bi vas pustila odprtih ust, brez skrbi. Mogoče pa ravno v našem poletnem izboru knjig, najdete nekaj kar je vam pisano na kožo.

Čarobno črevesje, Giulia Enders

Črevesje je po krivem najbolj prezrt del našega telesa. Ne samo zato, ker je naš največji organ – če bi vse njegove gube, resice in izrastke na resicah izgladili, bi bilo dolgo približno 7 kilometrov. Ne samo zato, ker živi v njem več »prebivalcev«, kot je ljudi na zemlji, ampak predvsem zato, ker kot največje čutilo našega telesa zelo sodeluje z možgani in je vse precej odvisno prav od njega.

Vas jebe Ego, Ingrid Divković

Je naš ego vreden toliko, da smo pripravljeni uničiti svojo družino, svoje telo, svojo ljubezen in svoje življe-nje za nekaj, kar v resnici niti ne obstaja?

PREBERITE še // Gospod Ego preprosto mora biti moški. Preko slovnice ne morem

knjige_predlogi.jpg

Tu je bila Britt Marie, Fredrik Backman

Trpkohumorna zgodba o drugih priložnostih v življenju in nepričakovanih prijateljstvih, ki nas naučijo, kdo smo in kaj zmoremo. Za to nikoli ni prepozno — za smeh pa sploh ne!

PREBERITE še // O knjigi Tu je bila Britt-Marie smo se pogovarjali z Nušo Lesar. Pogovor z njo, si lahko preberete tukaj

Jezero, Tadej Golob

Taras Birsa, višji kriminalistični inšpektor Policijske uprave Ljubljana, se na novoletni večer vrača s smučanja na Voglu. Ko se skozi snežni metež prebija proti domu, naleti na dekle, ki je v reki našlo neprepoznavno truplo mlade ženske. Kdo je žrtev? Kdo morilec?

Capture your style, Aimee Song

Instagram zvezda Aimee Song, avtorica uspešnega modnega bloga Song of Style, je lansko leto izdala prvi rokovnik o tem kako ustvariti čudovit Instagram profil in s tem zgraditi tudi svojo lastno znamko.

PREBERITE še // Štiri knjige, ki jih je dobro prebrati preden dopolnite 30 let

E-romanca, Rainbow Rowell

Beth in Jennifer sta sodelavki v časopisni hiši. Smo tik pred novim tisočletjem, v času vsenavzočega strahu pred milenijskim hroščem. Beth in Jenifer, mladi ženski tik pred tridesetim letom, na to ne pomislita; bolj sta zaposleni s klepetanju po interni e-pošti.Z milenijskim hroščem pa se med drugim ukvarja novi računalničar Lincoln, ki ga vodstvo zaposli, da preverja, ali je služben e-naslov res uporabljan le za službene zadeve. Ko naleti na pogovor med Beth in Jennifer, ne le, da ju o kršitvi pravil ne obvesti, zgodi se še mnogo več kot to .

--> Naj namignemo, da vam bomo prve strani romana E-romanca v branje ponudili že ta konec tedna v naši stalni poletni rubriki, kjer ste lahko že prebirali knjigo Vas j**e ego in Za oženit.

Izbor knjig je pripravila Neža Jamnik, dijakinja, ki si v prihodnosti želi čim več pisati ter ustvarjati vsebine in bo svoje poletne počitnice izkoristila tudi tako, da bo prve izkušnje nabirala na Mični. Neža sicer piše blog Avoneesha.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)