Kaj o vašem značaju razkriva vaš rokopis

S pomočjo pisave je mogoče določiti veliko značajskih lastnosti.

8.12.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj o vašem značaju razkriva vaš rokopis

Vsak ima poseben, zanj značilen rokopis, iz katerega je mogoče razbrati, kakšen značaj ima tisti, ki piše. Kaj vse o človeku pove to, kako velike so črke, kako skupaj ali narazen so besede, kako čitljiva je pisava in druge značilnosti rokopisa, razkriva Reader's Digest.

Kako velike so črke?

Črke močnih osebnosti in ekstrovertiranih posameznikov so praviloma velike ter nasprotno: osebe, ki so sramežljive in vase zaprte, pišejo z majhnimi črkami.

Posamezniki, katerih pisava po velikosti ne izstopa, so praviloma komunikativni, dinamični, se zlahka skoncentrirajo na naloge in so vedno osredotočeni na svoje cilje.

Koliko prostora je med besedami?

Ljudje, ki med posamičnimi besedami puščajo veliko prostora, so po naravi neodvisni in cenijo svobodo, tisti, ki besede stiskajo tesno eno ob drugo, pa se veliko bolje znajdejo, kadar so obdani z drugimi, so neredko tudi vsiljivi in ne spoštujejo osebnostnega prostora soljudi.

Kako močno ob podlago pritiskate svinčnik?

Ob podlago tesno pritisnjen svinčnik nakazuje nagnjenost k jezi, zmeren pritisk je znamenje predanosti in zvestobe.

Izjemno rahla pisava nakazuje na empatične in čustvene posameznike, ki jim večkrat zmanjka življenjske energije.

Kakšne so vaše pike?

Če pike na i in j postavljate visoko, se ponašate z bujno domišljijo. Pike tik nad črko so značilne za organizirane osebe, ki veliko pozornosti namenjajo podrobnostim. Lahko bi rekli, da so pikolovski.

V kolikor vaše pike zanaša nekoliko v levo, radi odlašate z zadevami in če so namesto njih krogci, ste igrive, včasih otročje narave.

Kako čitljiv je vaš podpis?

Čitljiv podpis, ki ga brez težav prebere vsak, je znak visoke samozavesti in zaupanja vase ter v svoje sposobnosti.

Nečitljiv podpis je na drugi strani značilen za osebe, ki cenijo zasebnost in so malo skrivnostne.

V katero smer se nagiba pisava?

Pisava, pri kateri se črke nagibajo v desno, je značilna za družabne posameznike, ki z lahkoto sodelujejo z drugimi ter radi srečujejo nove ljudi.  

Ter nasprotno: če se črke nagibajo v levo, tisti, ki piše, ceni zasebnost in se bolj, kot v dogajanje v okolici, poglablja vase ter v svoje občutke.

Kakšni so vaši T-ji?

Oblika črke T veliko pove. V kolikor je vodoravna  črta postavljena nizko na navpični, gre za odločno in včasih že kar trmasto osebo.

T-ji, pri katerih je vodoravna črta visoko na navpični pa nakazujejo nekoga, ki ima visoke življenjske cilje, je strog in neprizanesljiv do drugih ter zlasti do sebe.

Kakšne zavoje imajo vaši l-ji in e-ji?

Široke zanke na teh črkah nakazujejo osebo, ki je sproščena in spontana, ozke, na nekoga, ki ne pozna svoje prave vrednosti in sam sebe omejuje.

So črke koničaste ali zaobljene?

Koničaste črke so znak inteligence pa tudi zadržane agresije. Zaobljena pisava nakazuje na kreativnost in umetniške sposobnosti.

Preberite še: Imaš na sredini dlani X? To te čaka v življenju

Morda vas zanima tudi: S pogledom na sliko odkrijte, kakšni v resnici ste


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)