Čarobni resort na Maldivih, kjer vam steha odpre pogled v nebo

Na Maldivih nastaja nov resort, kjer bodo stehe nad spalnicami s pritiskom na gumb odprle pogled na zvezde. In brez skrbi, če zaspite in začne deževati, se bo pametna streha zaprla kar sama.

17.9.2016 ob 5:30

2aa.jpg

Maldivi so sinonim za rajske dopuste, kristalno čisto vodo in belo peščeno plažo, vse skupaj pa gre z roko v roki s prestižnimi resorti. Eden bolj znanih je Soneva resort, ki že odpira nove vile. Te bodo opremljene s prav posebno tehnologijo – pomično streho.

Če zaspite v dežju, se bo streha zaprla sama

Idejo so dobili kar od dosedanjih gostov, saj se je pogosto zgodilo, da so iz svojih sob prinesli odeje in blazine in ob pogledu na zvezdnato nebo prenočili kar na terasi. Da petičnim gostom ne bo treba spati zunaj, so se odločili, da bodo spalnice preuredili tako, da bodo gostje s pritiskom na gumb, streho preprosto umaknili. S tremi gumbi bodo lahko odprli, zaprli ali ustavili premikanje strehe. Senzorji pa bodo poskrbeli, da se streha v primeru dežja zapre kar sama.

1.jpg

Prve goste pričakujejo že oktobra

Soneva Jani se sicer nahaja na otočku Medhufaru, resort pa bo svoja vrata prvim gostom odprl 1. oktobra! V resortu bo 24 vil na vodi, prihodnje leto pa naj bi jih zgradili še več. Vsaka vila ima svoj bazen, ki gleda na laguno, voda v njem pa je pravzaprav prefiltrirana morska voda. Vile elektriko pridobivajo s pomočjo sončnih celic, resort pa goji tudi svojo zelenjavo in simpatizira z recikliranjem.

Soneva resorti so sicer znani po okolju prijaznem turizmu, prvega iz verige resortov pa sta leta 1995 odprla Sonu in Eva Shivdasani.

Avtor: Maja Fister

Foto: Soneva.com


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)