Bi zmogli preživeti, če bi se huje poškodovali ali zboleli?

Zdi se, da je življenjsko zavarovanje še kar nepotreben strošek, a če se zgodi najhujše, tisto, česar se vsi tiho bojimo, bodo skrbi za nas in širšo družino zaradi njega bistveno manjše.

22.5.2019 ob 9:14

GettyImages-938128012.jpg

Nič drugače kot vsak drugi dan se je Jelka vračala domov s kolesom. Po isti poti, z istim kolesom in kovanjem načrtov za tisto kratko prosto popoldne z razigrano malčico. A povsem nepredvideno je dan in življenje presekala prometna nesreča. Poškodovala si je desno stopalo in izpahnila ramo. Rešitve za stopalo ni bilo, treba ga je bilo amputirati, sklep stabilizirati. Sledilo je dolgotrajno okrevanje.

 

Ocena: 35-odstotna trajna invalidnost. K sreči je pred desetimi meseci pri zavarovalnici Adriatic Slovenica (AS) sklenila življenjsko zavarovanje Moj življenjski kasko, ki je obsegal kritje za primer smrti, invalidnosti v primeru nezgode in nezgodno rento.

 

Nič ne bo povrnilo njene noge, življenje, kot ga je poznala, se je končalo. Stroški gospodinjstva, krediti in dolgovi, skrb za otroke …, vse je ostalo enako. Finančno breme in skrb ji je olajšalo enkratno izplačilo zaradi ocene invalidnosti, prihodnjih 20 let bo prejemala tudi mesečno nezgodno rento v višini 400 evrov. Ker zaradi nesreče leto dni ni mogla delati, ji je AS v tem času plačeval premijo za Moj življenjski kasko.

 

Sreča v nesreči je hotela, da ni prišlo do najhujšega. A če bi, bi iz zavarovanja Moj življenjski kasko njeni družini poplačali kredit za družinsko hišo in omogočili plačevanje mesečnih gospodinjskih stroškov, njena malčica bi brez finančnih skrbi končala študij. Čeprav je šolanje v Sloveniji brezplačno, otrok od rojstva do zaključka študija stane kar 184.000 evrov.

 

Življenjsko zavarovanje ni potrebno, dokler je … in takrat se lahko samemu sebi zahvalimo za modro odločitev. Ziher je vendarle ziher in ni ziher le za nas, zavarovanje poskrbi tudi za tiste, ki so v našem življenju najbolj pomembni – otroke, partnerja.

 

Zavarovanje Moj življenjski kasko, ki je med vsemi primerjanimi zavarovanji daleč najugodnejše na slovenskem trgu – za podobno bi pri drugih ponudnikih plačali kar do 26 odstotkov dražjo mesečno premijo –, je plod tehtnega razmisleka, kaj vse nas lahko doleti, ko nas – doleti. Ne le nesreča, ampak tudi hude kronične bolezni, kot so rak, srčno-žilne bolezni, sladkorna bolezen, astma, depresija, ki so nemalokrat povezane tudi z nezdravim sodobnim stresnim načinom življenja.

 

V zavarovanju so upoštevani gospodinjski stroški (bi jih lahko krili, če bi se poškodovali ali zboleli?), izpad dohodka zaradi bolniške odsotnosti, odplačevanje kreditov in dolgov, šolanje in preskrba otrok, ob hujši poškodbi ali bolezni nastanejo tudi visoki stroški zaradi prilagoditve domačega okolja, zavarovanje omogoča tudi lažji dostop do specialista, ne nazadnje pa, četudi o tem morda nočemo razmišljati, poskrbi, da tudi po morebitnem najhujšem našim najdražjim nekaj zapustimo.


Izberete lahko le tista kritja, ki jih vi in vaša družina zares potrebujete. Glede na vaše potrebe, želje in pričakovanja pa lahko zavarovanju priključite še dodatna kritja. Preverite!

 

V primeru brezposelnosti ali začasne nezmožnosti za delo stroške premije nase prevzame zavarovalnica AS. Če zavarujete sebe, lahko brezplačno zavarujete tudi otroka za kritične bolezni do 20. leta. Da bi bila premija še ugodnejša, pa lahko ne le zavoljo finančne ugodnosti, ampak tudi samega sebe sprejmete izziv za zdrav življenjski slog MigiMigi, ki vas motivira, nagrajuje in spodbuja k bolj zdravemu in aktivnemu načinu življenja in k trdnejšemu psihičnemu in fizičnemu zdravju. Da bi se bolje počutili v svoji koži. Kako do brezplačne mesečne premije, preverite tu!

 

In ne pozabite, varnosti ni nikoli dovolj. Ziher je ziher! Izberite življenjsko zavarovanje Moj življenjski kasko.

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)