Devet profilov ljudi, zaradi katerih bi najraje prenehala obiskovati fitnes

Z novim šolskim letom se je ponovno pričela sezona oblikovanja teles.

6.10.2017 ob 4:55

telovadba_micna_fitnes_ThinkstockPhotos-663860058.jpg

Priznamo, tudi me smo nekaj odstotkov jesenskega budgeta investirale v svoje telo oziroma bolje rečeno, v karto za fitnes.

Kako ne bi, redna telovadba ne godi le našemu odsevu v ogledalu, temveč koristi celemu telesu, občutno izboljšuje počutje, z njo krepimo samozavest, skratka, saj veš, fit je nova črna.

A poleg mišic in hormonov sreče, ki jih občutiš med vadbo, včasih še kako močno začutiš tudi poglede sovadečih in posledično, kaj pa drugega, napete živce. Nekateri znajo biti res nadležni in zaradi njih marsikdaj obžaluješ vsak evro, ki si ga odštela za telovadnico. Me znamo našteti vsaj devet profilov ljudi, ki bi jim v fitnesu lahko pripisale naziv, no, moteči dejavniki.

1. Pametjakovič

Vedno se najde nekdo, ki vsem, še posebej mladim dekletom, radodarno deli fitnes nasvete. Sicer ga zanje nihče ni vprašal, niti niso posebej strokovno podkovani, a meseci vadbe so mu prinesli izklesano telo in neprecenljive izkušnje, ki jih je skoraj nujno deliti z nič hudega slutečimi sovadečimi, sploh če gre za dekleta v športnem modrcu, ki delajo počepe.

2. Rezerviran

Že res, da jih veliko svoje dneve dobesedno preživi v fitnesu, a to še ne pomeni, da si nekatere naprave v njem lahko dobesedno prilastijo. Saj veš, kako nadležno je, ko so od štirih sobnih koles tri zasedena, četrto pa je “rezervirano”. Tisto brisačko, ki tako nedolžno že 15 minut počiva na krmilu kolesa, a glasno sporoča, da je kolo zasedeno, bi človek najraje nekam zabrisal.

3. Nestrpnež

Oh, kako nadležno je, ko se ob tvojo tekaško stezo postavi nekdo, ki živčno pogleduje na uro in kar čutiš, kako šteje tvoje pokurjene kalorije ter nestrpno čaka, da boš končno sestopila z naprave.

fitnes_micna_cyril-saulnier-250098.jpg

4. Telefonist

Čeprav živimo v dobi, ko večina ljudi piše sporočila, namesto telefonira, se v fitnesu vedno znajde človek, ki ves čas govori po telefonu. Nihče sicer ni prepričan, ali gre za resne pogovore ali je mobilec samo krinka, a telefonist se neustavljivo sprehaja po telovadni dvorani in razpravlja v nedogled. Naredi uslugo sebi in drugim in se malce odklopi.

5. Profesionalec

Če se ozreš naokrog, boš kaj hitro opazila, za koga gre. Ponavadi se nahaja nekje v bližini uteži, svojega pogleda pa nikakor ne odlepi od odseva v ogledalu.

6. Glasen

Večino časa gre za isto osebo kot v alineji zgoraj. Vsi vemo, da je trening v fitnesu fizičen napor, a nekateri se pač zadržimo, da ne bi spustili glasu ob vsakem trebušnjaku ali zakričali ob vsaki dvignjeni uteži. No, nekateri se ne.

7. Opazovalec

V mislih imamo tistega tipa, ki stoji za tekalnimi stezami in od zadaj opazuje dekleta, ki tečejo. Včasih se celo za dobro uro stacionira na fitnes napravo, ki je, glej ga zlomka, locirana ravno nasproti vadečih deklet.

8. Amater

V resnici niso nadležni, a zasedejo naprave, ki jim jih ne bi bilo treba in tratijo naš čas. Nekateri si pač ne vzamejo časa, da bi prebrali, čemu so namenjene določene naprave in tako se zgodi, da na primer nekdo na podlagi za dvigovanje uteži dela trebušnjake. Prosim, upoštevaj navodila. Hvala.

9. Prehranski svetovalec

“Hej, te lahko nekaj vprašam?” – vsi vemo, kam to pelje in ne, ne želimo si odkriti revolucionarnih praškov, po katerih se bomo počutili naravnost izjemno. Sploh pa se ne bi o tem pogovarjali med tem, ko rdeči v obraz premagujemo zadnje vaje za bolj čvrsta stegna.

Avtorica: Ev. N. 
Foto: Thinkstock, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)