4 živila, ki se jim izogibajte, kadar imate mačka

Da zadev dan potem, ko ste pretiravali z alkoholom, ne bi še poslabšali, se izogibajte določenim živilom, ki znatno okrepijo simptome mačka.

7.12.2018 ob 5:02

zaspana_zmackana_utrujena_mlada_zenska.jpg

Včasih vas tedaj, ko prebolevate mačka, popade neznaten tek. Zagotovo ste tudi žejni. A preden si privoščite kos pice ter kozarec pomarančnega soka poglejte, čemu se je v prid hitrejšemu premagovanju glavobola, bolečega želodca in suhega grla bolje izogniti. To je po pisanju Insiderja dan po večeru, ki je kriv za neprijetne občutke, velik ne.

Poslovite se od mastnih grižljajev

Z mastnimi živili dokazi pijančevanja ne bodo hitreje izginili. V resnici je mastna hrana najslabše, kar lahko svojemu telesu privoščite tedaj, ko premaguje posledice pretiranega opijanja.

Torej, ne glede na to, kako mamljiva je misel na kos pice ali sendvič z mastno slanino, ju raje pustite za kasneje, saj organizem ne zmore presnavljati vse maščobe in alkohola hkrati, kar pomeni, da bo z mastnimi živili neznosen maček trajal dlje. Prav tako tudi, če boste pretiravali s preslano hrano, ki bo le še okrepila dehidracijo.

Ne pretiravajte z beljakovinami

Bodite pozorni na sestavo obrokov in namesto jedi, bogatih z beljakovinami, posegajte po tistih, ki telesu dovajajo sestavljene ogljikove hidrate. Zaradi pretiravanja z alkoholom je količina sladkorja v vaši krvi najbrž nizka in ponovno ravnovesje je mogoče vzpostaviti z ovseno kašo, sladkim krompirjem, kvinojo, rjavim rižem in drugimi viri sestavljenih ogljikovih hidratov.

Kava in pomarančni sok sta vaša sovražnika

Prav je, da tedaj, ko telo premaguje posledice opijanja, pijete čim več tekočine. A kava in pomarančni sok nista najboljši izbiri. Kava med drugim še okrepi dehidracijo, saj deluje kot diuretik in pospešuje izločanje tekočine iz telesa, medtem, ko so kisline iz pomarančnega soka sovražnik razdraženega želodca.

Ostanite pri običajni vodi in zeliščnih čajih, ki bodo poskrbeli za primerno hidratacijo, hkrati pa ne bodo škodovali že tako preobremenjenemu želodcu.

Predvsem pa: nič alkohola

Pozabite na tisto, da se klin s klinom zbija. Bloody Mary nikakor ni primerno zdravilo tedaj, ko vam tolče v glavi in vas boli v želodcu. Kajti, čeprav se vam sicer zdi, da za trenutek olajša nadležnega mačka, na dolgi rok zadeve le še poslabša.

Kot rečeno, žejo pogasite z vodo. Z alkoholnimi pijačami pa počakajte. Vsaj nekaj dni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Zaporedni orgazmi: zakaj jih nekateri lažje doživljajo od drugih ali pa 5 ginekologov iskreno o tem, kaj si mislijo o pacientkah

Priporočamo tudi: 8 zmot o prehrani, ob katerih se prehranskim strokovnjakom naježi koža


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)