Zakaj na družabnih omrežjih ne smete zasledovati bivšega

S tem početjem si prav nič ne koristite.

22.5.2017 ob 8:25

zasledovanje_shutterstock_392364901.jpg

Vsak dan sta se prepirala, vi ali on je varal, ljubezen med vama je izginila, ne glede na to, kakšen je razlog, z moškim, s katerim bi se lahko poročili, sta se razšla.
Izselili ste se in nikoli več ne boste slišali zanj.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

No, vse to ne bo ravno držalo. Kajti po razhodu ste se spremenili v pravega psihopata. Vsak dan znova preverjate, kaj se dogaja na njegovih družabnih omrežjih.  Vohunite, katere prijatelje je na novo dodal na Facebook in preverjate, kdaj je dostopen v klepetalnici. Vse vaše fotografije, ki jih kjer koli objavite, morajo biti popolne, da bo malo ljubosumen (kajti, bodimo odkriti, vohuni tudi on).

Vsake toliko mu pošljete kratko sporočilo in ga povprašate, če ima še kaj vašega ali ga opomnite, da vam še vedno dolguje pol zadnje najemnine. Ostali ste v stikih z njegovo mamo in všečkate vse objave njegovih prijateljev. Ne zato, ker bi vam bile všeč, temveč zgolj, ker želite ostati del njegovega sveta.

Razumljivo, vsaka je že bila na vašem mestu. Kajti razhod je le polovica izbojevane bitke. Druga polovica je, da se z njim sprijaznite.

In morate se.

vohuniti.jpg

Kakršno koli drugo možnost boste izbrali, boste le še bolj trpeli. Dobro veste, da bo našel drugo ljubezen in verjemite, s tem se ne želite soočiti. Lepša bo od vas, imela bo zapeljivejši dekolte in ob njej bo videti srečnejši, kot je kdaj koli bil z vami. Neizmerno vas bo bolelo, čeprav to ni več vaša stvar.

Nekoč ste ga ljubili, se spomnite? Si torej ne zasluži biti srečen, čeprav brez vas? In še nekaj: v trenutku, ko ga boste povsem spustili iz rok, si boste končno odprli možnosti, da bi svojo srečo našli tudi sami.

Torej: če v tem, da ga zasledujete, da zasledujete njegove nove prijateljice in prijatelje njegovega svaka, nadaljujte s tem. A v resnici se prava sreča skriva v vaši svobodi, v novih izkušnjah in v možnosti, da najdete pravo ljubezen. Zato…pozabite na vse skupaj.

V tem se skriva vsa modrost. Če se skušnjavi ne morete upreti, ga izbrišite, blokirajte. Vaše srce vam bo hvaležno.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)