Priprave na december: Odlične kuharske knjige z Black Friday cenami

Izbrali smo štiri knjige, ki lahko rešijo letošnji december.

23.11.2017 ob 12:05

kuharske_ThinkstockPhotos-529209819.jpg

Prihaja čas, ko bodo domovi dišali po sladkih piškotih, ko se bodo v pečicah pekle pečenke, v loncih pa brbotale daleč najbolj okusne omake. Ja, kmalu bo tu december, čas za druženja, ki so najlepša ob dobri hrani.

Zato se je fino pripraviti, oborožiti z najboljšimi 'kuharcami' in zavrteti kuhalnico kot pravi profesionalec. Mična je izbrala nekaj koristnih kuharskih knjig, ki pa so, kako priročno, v času 'Black Friday' norije, konkretno znižane.

Deliciously Ella

Ella Woodward piše svoj kulinarični blog, nadgradnja tega pa je knjiga receptov z zdravimi in telesu prijaznimi sestavinami. Ja, december ni nujno mesec, v katerem pridobiš največ kilogramov! Več o knjigi sli lahko prebereš tukaj.

Ella Woodward , Deliciously Ella, 17,55 evra

Planet Cake

Bi se izurila v ustvarjanju tort? Potem ti bo pomagala Paris Cutler, ki v svoji knjigi predstavlja različne tehnike in ideje za dekoracijo kar 30 različnih tort. Jasna navodila te peljejo od prvega do zadnjega koraka. Pri tortah je natančnost namreč izjemno pomembna!

Paris Cutler Planet Cake, 15,05 evra

knjige_kolaz.jpg

The Little Paris Kitchen

Francoska kulinarika ima svetovni ugled, Rachel Khoo pa je v kuharski knjigi tej izvrstni kuhinji dodala ščepec svoje domišljije ter se tradicionalnih receptov lotila na svež in zabaven način. V knjigi boš našla 120 receptov, od enostavnih omlet, idej za poletni piknik na prostem, prigrizkov za večerna druženja, do bogatih kosil in, seveda, francoskih slaščic, kot sta creme brulee in tarte tatin.

Rachel Khoo, The Little Paris Kitchen, 18,70


5 Ingredients - Quick & Easy Food

Tudi ti obožuješ obiske, ki se najavijo uro pred prihodom? Super, kajne?! No, seveda ni vse tako grozno, sploh če upoštevamo, da je spontanost odlična ideja in če nam na pomoč lahko priskoči Jamie Oliver. Ta je za letošnji čas obiskovanja in zabavanja ustvaril knjigo s hitrimi in enostavnimi jedmi, ki pa gostov nikakor ne bodo hitro odpravile domov. Jamie obljublja, da se vsakega recepta lahko lotimo že s samo petimi sestavinami, kar so le dodatne plus točke, ko se nam res mudi. 130 receptov z mesom, ribami, solatami, pašto in slaščicami je lahko tvojih rešiteljev, ko z avtoceste že zavija teta, babica pa kliče svojega rednega taksista.

Jamie Oliver, 5 Ingredients - Quick & Easy Food, 21,31 evra

Avtorica: Da. M. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)