Ideje za drugačno družinsko srečanje

Nad katerim bo navdušena celo vedno namrgodena teta.

29.6.2015 ob 12:50

druzina_shutterstock_385275874.jpg

Družinska srečanja so prijetna in zabavna. Na njih se zberejo bližnji ter daljni sorodniki, ki se redko videvajo, zato klepet ob obloženi mizi nikoli ne zamre. A če se snidenja vedno vrtijo le okoli hrane in pijače, lahko postanejo malce dolgočasna ter predvidljiva. Ste letos vi tisti, ki naj bi gostil glavni družinski dogodek? Poglejte, kaj vključiti vanj, da bo lep, prijeten, pester in bo vsem povabljencem ostal v lepem spominu.

Več idej za prijetno bivanje najdete na Facebooku.  

Priredite tekmovanje v plesu

Vsak se rad ziba ob ritmih glasbe. Zakaj bi torej bil ples rezerviran samo za poroke? Seveda upoštevajte starost in okus povabljencev ter izberite različne zvrsti glasbe, da se bodo resnično vsi lahko zabavali. Tudi tisti, ki bodo veselim ritmom zgolj prisluhnili.

Priredite tekmovanje v badmintonu

Ali katerem koli drugem športu. Da le ne boste samo sedeli pri mizi. Tisti, ki jim do bitke na igrišču ni, pa naj samo zavzeto navijajo.

Presenečenje: filmski večer na prostem

Poskrbite za vse, kar sodi zraven: kokice, odeje, pijačo, blazine, udobna stola za dedka in babico…Seveda ne pozabite na platno in projektor.

badminton_shutterstock_304282253.jpg

Organizirajte bitko talentov

Presenečeni boste, koliko skritih sposobnosti premore vaša družina in koliko gromkega smeha te lahko izzovejo.

Izberite temo za obed

Grška, italijanska ali katera koli druga kuhinja. Zakaj bi se vedno krepčali ob enih in istih jedeh.

hrana_shutterstock_359270072.jpg

Pobrskajte po zgodovini

Najstarejše udeležence pripravite do tega, da povedo kakšno sočno družinsko zgodbo, ki bi jo kdo najraje zamolčal ali je že skoraj pozabljena.

Izmenjate dragocenosti

Prosite sorodnike, naj vsak prinese nekaj, kar že dolgo hrani v omari ali na podstrešju, pa tega ne rabi več. Nato si izmenjate predmete. Kdo ve, morda boste končno dobili tisti ličen servis za čas, ki ga že od otroštva občudujete pri teti ali babičine čudovito izvezene rjuhe, ki so dragocena družinska dediščina.

Izdelajte foto kolaž

Posnemite nekaj lepih, zanimivih ali smešnih trenutkov in iz fotografij izdelajte enake foto kolaže. Uokvirite jih, nanje pripišite izvirno družinsko šalo ali citat, ter po enega pošljite na naslov vsakega od povabljencev. Presenečenje, ki ga bodo dobili po pošti, jih bo vedno znova spomnilo na čudovito snidenje.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)